Κατηγορίες
Basket

Στην κορυφή του κόσμου η Ισπανία!

Σε έναν τελικό που θύμισε εν πολλοίς αυτόν στη Σαϊτάμα, η Ισπανία ήταν ξανά η απόλυτη πρωταγωνίστρια εντός παρκέ και πήρε τη νίκη έναντι της Αργεντινής με 95-75 αλλά και το χρυσό, όντας πλέον στην κορυφή του Παγκοσμίου μπάσκετ.

Η Ισπανία παρουσίασε ένα απόλυτα σοβαρό προφίλ από το τζάμπολ μέχρι την κόρνα της λήξης και έχοντας απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ, αλλά και καλύτερα ποσοστά ευστοχίας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κατάφερε να πάρει τη νίκη και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Το πρώτο ήταν πριν από 13 χρόνια κόντρα στη δική μας Εθνική, στη Σαϊτάμα, με τον σημερινό τελικό να θυμίζει εν πολλοίς την τότε μάχη, με κοινό παρονομαστή τους “φούριας ρόχας” που και τότε και τώρα παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά, έναντι των αντιπάλων που έδειχναν να είχαν ξεμείνει από ψυχικά αποθέματα. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές κόσμου ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο που πέτυχε 20 πόντους, κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Σταθερά καλός ο Μαρκ Γκασόλ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Κομβικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ρούντι Φερνάντεθ που πέτυχε double double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τους Ισπανούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ με 47 έναντι μόλις 27 της Αργεντινής.

το φιλμ του αγώνα στο basketblog.gr

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-43, 47-66, 95-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected