Αθλήματα

Απέσυρε τη συμμετοχή της από το Korea Open της Σεούλ η Σάκκαρη

Δεν θα ξεκινήσει ακόμα η ασιατική περιοδεία για τη Μαρία Σάκκαρη, που απέσυρε τη συμμετοχή της από το Korea Open της Σεούλ εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού.

Η Μαρία Σάκκαρη, Νο. 27 στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται από την Πέμπτη στη Σεούλ και τις τελευταίες ημέρες προπονήθηκε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, όμως σήμερα, λίγο πριν την προγραμματισμένη της συνάντηση με την Patricia Maria Tig για τον 1ο γύρο του Korea Open, απέσυρε τη συμμετοχή της.

Ο λόγος ήταν ένας τραυματισμός στον καρπό, ο οποίος την ταλαιπωρούσε και στην Αθήνα, όταν έκανε προετοιμασία στο ΤΑΤΟΪ Club. Εκεί η Μαρία μας είχε πει πως καθυστέρησε 2-3 μέρες να προπονηθεί εξαιτίας αυτού του τραυματισμού, αλλά τελικά προπονήθηκε και αναχώρησε κανονικά για τη Σεούλ. Τελικά οι ενοχλήσεις δεν υποχώρησαν και σήμερα αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά της.

Το tennisnews.gr επικοινώνησε και σήμερα με το team της Μαρίας, που μας ενημέρωσε πως θα επιστρέψει για θεραπεία και, αν όλα πάνε καλά, θα αποχωρήσει ξανά για την Ασία σε μερικές μέρες και συγκεκριμένα για το Πεκίνο, ώστε να προλάβει να αγωνιστεί στο σημαντικότερο τουρνουά της ασιατικής σεζόν, που είναι το China Open (30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου). Θα αποσύρει δηλαδή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη συμμετοχή της και από το Wuhan Open, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Μετά το Πεκίνο, το πρόγραμμα της Μαρίας ήταν να αγωνιστεί και στο Tianjin Open (7-13 Οκτωβρίου), ενώ ο μεγάλος στόχος της είναι η συμμετοχή της στο WTA Elite Trophy στο Zhuhai (21-27 Oκτωβρίου), ένας στόχος που πλέον δυσκολεύει, καθώς για να μπει στο τουρνουά θα πρέπει να είναι μέσα στις 20 καλύτερες παίκτριες του κόσμου στο Race του 2019.

Για την ιστορία, το κενό της Μαρίας στο ταμπλό του Korea Open, στο οποίο βρισκόταν στο Νο. 1 του ταμπλό η Ελληνίδα, θα καλύψει η Danka Kovinic, η οποία ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών από την Danielle Lao και θα αντιμετωπίσει την Tig ως lucky loser.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected