Κατηγορίες
Basket

Η Γενική Συνέλευση της ΕΚΑΣΚΕΜ και οι πρώτες αγωνιστικές στα πρωταθλήματα 2019/2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΜ η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης για τη σεζόν 2019/2020.

Παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων, παρουσιάστηκε αρχικά ο οικονομικός απολογισμός της περσινής χρονιάς και στη συνέχεια έλαβε χώρα η συζήτηση για τις επερχόμενες διοργανώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά τον απολογισμό, τα έσοδα της Ένωσης για το έτος 2018 ανήλθαν σε 43441,66€ στα οποία συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων η επιχορήγηση της ΕΟΚ, οι μεταγραφές αλλά και οι εγγραφές νέων παικτών, όπως επίσης και τα έσοδα από τη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματος.

Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι αμοιβές των υπαλλήλων, τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου, οι μετακινήσεις – ημεραργίες διαιτητών μελών των Συνδέσμων της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα αντίστοιχα για το αναπτυξιακό πρόγραμμα που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ακολούθησε συζήτηση για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, με κύριο θέμα το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας που μετά από χρόνια θα διεξαχθεί με 13 ομάδες. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται τελικά ο Εύαθλος Πολυκάστρου, που δεν δήλωσε συμμετοχή όμως το παρών έδωσε ο Κεραυνός Άσπρου που επιστρέφει στα πρωταθλήματα της Ένωσης.

Το προεδρείο της ΕΚΑΣΚΕΜ εισηγήθηκε τη διεξαγωγή της Β κατηγορίας σε δύο ομίλους, για να αποφευχθούν οι μεγάλες μετακινήσεις, ωστόσο δεν εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση καθώς μειοψήφισε μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαριάς, που εκ των πραγμάτων πράττει ορθώς καθώς οι αποστάσεις από το νότιο άκρο της Πιερίας είναι το λιγότερο αμελητέες…

Στη συνέχεια, τέθηκε το ζήτημα της ακαταλληλότητας του γηπέδου της Αλεξάνδρειας, με τον πρόεδρο της Ένωσης να αποκαλύπτει πως δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων μέχρις ότου εκδοθεί η άδεια λειτουργίας (που θα αποφαίνεται για την καταλληλότητα) από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να θεσμοθετηθεί χρηματική ποινή για τις ομάδες που θα αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Το ποσό που αποφασίστηκε είναι τα 300€ και έτσι αν μια ομάδα δεν αγωνίζεται σε δύο παιχνίδια ή περισσότερα (σε οποιαδήποτε κατηγορία, ανδρών ή γυναικών μέχρι και το παιδικό πρωτάθλημα), θα της επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο θα οφείλει να εξοφλήσει την επόμενη σεζόν συμμετέχει.

Ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης για τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί αύριο από την Ομοσπονδία.

Το sportsup.gr εξασφάλισε τις πρώτες αγωνιστικές στα πρωταθλήματα Ανδρών και Εφήβων :

Α ΕΚΑΣΚΕΜ (Έναρξη 19/10)

Βατανιακός – ΑΟΚ Αιγινιακός
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Ίκαροι Γιαννιτσών
Πιερικός Αρχέλαος – Κούπα Κιλκίς
ΓΑΣΠ Πάνθηρες – ΑΟΚ Βέροιας
ΓΑΣ Βαφύρας – Άθλος Αλεξάνδρειας
Ζαφειράκης Νάουσας – ΑΓΕ Πιερίας

Β ΕΚΑΣΚΕΜ (Έναρξη 28/9)

Εργόναθλος Πολυκάστρου – Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαριάς
Ατρόμητοι Νέας Σάντας – Κεραυνός Άσπρου
Αετός Κιλκίς – Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών
Σκυδραϊκός – ΑΣ Κολινδρού
Εδεσσαϊκός – ΑΚΕ Πιερίας
ΑΟΚ Γουμένισσας – Αλέξανδρος Αξιούπολης
Ρεπό : ΠΑΟΚ Αλμωπίας

Εφήβων (Έναρξη 29/9)

Α όμιλος
ΑΓΕ Πιερίας – Βατανιακός
Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣΠ Πάνθηρες
Ρεπό : ΑΚΕ Πιερίας

Β όμιλος
ΓΑΣ Μελίκης – Αετοί Βέροιας
ΑΟΚ Αιγινιακός – Φίλιππος Βέροιας
Ρεπό : ΑΟΚ Βέροιας

Γ όμιλος
Σκυδραϊκός – Ζαφειράκης Νάουσας
Εδεσσαϊκός – ΦΟ Αριδαίας
Ρεπό : Άθλος Αλεξάνδρειας

Δ όμιλος
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Κούπα Κιλκίς
ΑΟΚ Γουμένισσας – Αετός Κιλκίς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected