B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Ανακοίνωσε τροποποίηση στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων η ΕΠΣ Ημαθίας

Σε αλλαγές σε σημεία της προκήρυξης, που εκδόθηκε στις 29/7/2019 προχώρησε η ΕΠΣ Ημαθίας.

Οι κυριότερες τροποποιήσεις :

1. Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 θα είναι δεκαέξι (16) στην Α’ Ερασιτεχνική, είκοσι τέσσερα (24) στη Β και τα υπόλοιπα στη Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία.

2. Διεξαγωγή play off στη Β Ερασιτεχνική : Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 5η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μη διεξαγωγή αγώνων play-off
Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off και δευτεραθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 3η μέχρι και την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Διεξαγωγή αγώνων play-off ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες
Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-off, καταλαμβάνει οριστικά την 5η θέση της βαθμολογίας και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες playoff μόνο μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 4η, με την προϋπόθεση ότι οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους (2ος-3ος και 3ος-4ος) είναι μικρότερες ή ίσες των ΕΞΙ (6) βαθμών η καθεμία.

3. Διεξαγωγή play off στη Β Ερασιτεχνική : Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 7η μέχρι και τη 10η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μη διεξαγωγή αγώνων play-out
Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-out, ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και καταλαμβάνει οριστικά τη 10η θέση της βαθμολογίας. Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 7ημέχρι και την 9η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-out, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του
πρωταθλήματος.

Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες
Δεν διεξάγονται αγώνες play-outανάμεσα σε ΤΡΕΙΣ (3) ομάδες σε καμία περίπτωση.

Ειδικότερα:

α. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση της βαθμολογίας, ισχύουν όσα περιγράφονται παραπάνω στην περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνων play-out.

β. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 7η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την8η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν την8η και την 9η θέση, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 7η και την8η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-out, καταλαμβάνουν οριστικά την 7η και την8η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-out μόνο μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από την 9η μέχρι και τη 10η, με την προϋπόθεση ότι ηβαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (9ος-10ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών. Το πρόγραμμα play-out διεξάγεται όπως ακριβώς περιγράφεται παρακάτω για την περίπτωση διεξαγωγής αγώνων play-out ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες.

Διεξαγωγή αγώνων play-out ανάμεσα σε ΔΥΟ (2) ομάδες
Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 9η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχειβαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την8η θέση της βαθμολογίας, τότε οι ομάδες που κατέλαβαν την 7η και την8η θέση στον βαθμολογικό πίνακα τίθενται εκτός διαδικασίας play-out και καταλαμβάνουν οριστικά τις θέσεις που κατείχαν στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, και ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ οι αγώνες play-outμόνο μεταξύ των ομάδων που κατέκτησαν τις θέσεις από την 9η μέχρι και τη 10η, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους (9ος-10ος) είναι μικρότερη ή ίση των ΕΞΙ (6) βαθμών

Oι τροποποιήσεις της προκήρυξης ΕΔΩ

Η αρχική προκήρυξη ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected