Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Για 20η χρονιά στην Ευρώπη η Νέα Ιωνία!

Από τις πλέον συνεπής ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης είναι η Νέα Ιωνία, η οποία από την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει κάθε χρόνο στα Κύπελλα Ευρώπης με εξαίρεση δύο σεζόν, 2005-2006 που δεν κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την περσινή σεζόν που δεν δήλωσε συμμετοχή.

Όπως αναφέρει το e-handball, αισίως ετοιμάζεται για την 20η χρονιά της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας δώσει 52 ματς (15-2-35) και βρίσκεται μια… ανάσα από την Αναγέννηση Άρτας που έχει 21 χρόνια παρουσίας, αλλά τελευταία φορά αγωνίστηκε την σεζόν 2014-2015.

Η Νέα Ιωνία θα αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ μετά από 10 χρόνια, αφού τελευταία φορά έπαιξε σε αυτή την διοργάνωση την σεζόν 2008-2009, όταν μάλιστα παραλίγο να αποκλείσει την ισχυρή Γερμανική Τούρινγκεν, η οποία νίκησε στο νήμα τα δύο ματς με 26-25 και 31-29.

Θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλική SIR 1 MAIO, η οποία ξεκίνησε με το…δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε με 26-18 (13-6 ημχ.) της Γιουβεντούδε Ντεπορτίβα. Πέρσι είχε καταλάβει την 4η θέση με 49 πόντους (12-3-7).

Μετά από συμφωνία των δύο ομάδων οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Πορτογαλία στις 9 και 10 Νοεμβρίου με κοινή ώρα έναρξης (15:00).

Όσον αφορά το ρόστερ η Νέα Ιωνία θα ακολουθήσει φέτος μία… συνταγή που είχε… εκτελέσει στην αρχή της δεκαετίας, πριν δηλαδή χτίσει την δική της κυριαρχία για μία πενταετία με 10 τίτλους (5 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα).

Το πλάνο είναι νέα κορίτσια με καλές προδιαγραφές, αλλά με πολλή δουλειά μπροστά τους και μπόλικη υπομονή, ώστε να καταφέρει να είναι πάλι πρωταγωνίστρια.

Το δύσκολο αυτό έργο έχει αναλάβει ο Μενέλαος Δανήλος τέως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών και πλέον της Νεανίδων.

Πρόκειται για ένα σύνολο πολύ νεανικό, στο οποίο προστέθηκαν οι ταλαντούχες Α. Βασιλείου, Ζενέλι, Χριστοπούλου από τον ΓΑΣ Καματερού και η 23χρονη Σκοπιανή πίβοτ Ντάμπεφσκα.

Παραμένει στην ομάδα η έμπειρη Άνα Μίλασιτς, η οποία σιγά σιγά επανέρχεται μετά την ρήξη χιαστών, ενώ στο στάδιο της αποθεραπείας από τους τραυματισμούς τους βρίσκονται επίσης Χρήστα Στουγιαννίδου και Μάγδα Κεπεσίδου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected