Κατηγορίες
Basket

Η άμυνα έδειξε τον δρόμο για τον Ήφαιστο!

Όσο το Ρέθυμνο έβρισκε με σχετική ευκολία λύσεις στην επίθεση, έβαζε τους όρους του παιχνιδιού.

Σημείωσε 27 στα πρώτα 13 λεπτά και προηγήθηκε με 27-18 όμως η εικόνα του αγώνα της Λήμνου, στην πρεμιέρα της Basket League ήταν διαφορετική. Ο Ήφαιστος έκανε πιο επιθετική και σίγουρα πιο αποτελεσματική την άμυνα του αφού δέχτηκε μόλις 23 πόντους στα επόμενα 27 αγωνιστικά λεπτά, για να φτάσει στην επικράτηση και μάλιστα άνετα, με 66-50.

Πέραν της αμυντικής μεταμόρφωσης της μετά από το 13ο λεπτό, η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου κυριάρχησε στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από τη ρακέτα σημείωσε 44 από τους 66 πόντους της, ενώ η αντίστοιχη επίδοση εκείνη τους Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν μόλις 14 πόντοι. Έτσι ο Ήφαιστος “έκρυψε” το ισχνό 16% με το οποίο εκτέλεσε από το τρίποντο (4/25).

Η πρώτη περίοδος ήταν ισορροπημένη, με το Ρέθυμνο να προηγείται με 18-16 στο φινάλε της. Σε αυτό το διάστημα ο Φράνκαμπ σημείωσε τους επτά από τους 11 πόντους του στο παιχνίδι. Οι Κρητικοί μπήκαν εντυπωσιακά στη δεύτερη περίοδο, αφού ήταν πολύ καλοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στα πρώτα τρία λεπτά της, “έτρεξαν” ένα σερί 9-2 με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 27-18. Η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον Ήφαιστο.

Οι γηπεδούχοι καθοδηγούμενοι από τον Σμιθ (είχε από 10 πόντους σε κάθε ημίχρονο), έκαναν ένα σερί 14-3 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που τους βρήκε μπροστά με 32-30. Ήταν αποτέλεσμα της αμυντικής βελτίωσης αλλά και των καλύτερων ποσοστών τους εντός παιδιάς (43% έναντι 34% του Ρεθύμνου). Το επιθετικό πρόβλημα όμως διογκώθηκε για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου σημείωσαν μόλις 20 πόντους.

Ο Ήφαιστος είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους, κατορθώνοντας να προηγηθεί με 51-42 στο 30′. Το κατάφερε μετουσιώνοντας την κυριαρχία του μέσα από τη ρακέτα. Το Ρέθυμνο περιορίστηκε στους οχτώ πόντους στην τέταρτη περίοδο και βέβαια με αυτήν την επίδοση δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Έτσι η ομάδα της Λήμνου έφτασε στην επικράτηση με 66-50.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-30, 51-42, 66-50

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected