Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαία ανατροπή και πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά (vid)

Ο Dusan Lajovic έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής επέστρεψε από σετ πίσω και από το 0-2 στο 3ο σετ, για να προκριθεί στους “16” του China Open στο Πεκίνο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μια δύσκολη αποστολή είχε στην πρεμιέρα του στο Πεκίνο, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με έναν εμπνευσμένο Dusan Lajovic, τον οποίο ωστόσο κατάφερε να κερδίσει, έστω και δύσκολα, με 4-6, 6-3, 6-4.

Ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς, στοίχισε το 1ο σετ στον Στέφανο, που υπέστη το πρώτο break της αναμέτρησης στο 9ο game και έμεινε πίσω με 5-4. Στη συνέχεια ο Lajovic σέρβιρε για το 6-4 και στη 2η ευκαιρία του κατάφερε να κλείσει το σετ.

Η απάντηση ήταν ένα γρήγορο 3-0 στο 2ο σετ για τον Έλληνα πρωταθλητή, που δεν έχασε το προβάδισμα αυτό μέχρι το τέλος. Απείλησε μάλιστα και για double break στο 6ο game χωρίς επιτυχία, για να κλείσει το σετ αυτό στα 9 game.

Το 3ο σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο, που έμεινε ξανά πίσω με break στην αρχή, με 0-2. Ανέβασε όμως κατακόρυφα το επίπεδό του μετά απ’ αυτό το break και απάντησε με ένα πολύ καλό σερί, που τον έβαλε μπροστά με 4-2.

Είχε ευκαιρίες και για 3ο συνεχόμενο break o “Στεφ”, δεν τις εκμεταλλεύτηκε όμως και η διαφορά παρέμεινε στο ένα break. Δεν την έχασε πάντως και στο 10ο game σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έπειτα από 2 ώρες ακριβώς στο court.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό του China Open, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Nikoloz Basilashvili, που κέρδισε νωρίτερα τον Guido Pella με 6-4, 7-6 (3).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected