Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά του Πεκίνου ο Τσιτσιπάς! (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον John Isner και προκρίθηκε στα ημιτελικά του China Open. Αυτός θα είναι ο 8ος ημιτελικός για τον Έλληνα πρωταθλητή στη φετινή σεζόν.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Έλληνας αθλητής επικράτησε του John Isner με 7-6 (3), 6-3 στα προημιτελικά του China Open, στην πρώτη του νίκη επί του Αμερικανού “γίγαντα”, τον οποίο συνάντησε για 3η φορά.

Έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στο Πεκίνο ο 21χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος είχε 8 άσους και κέρδισε τους 39 από τους 43 στα πρώτα του σερβίς. Υπερασπίστηκε το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και έκανε το μοναδικό break του παιχνιδιού στις αρχές του 2ου σετ.

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν πλησίασε στο break, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν ο παίκτης που το κέρδισε, καθώς ήταν άψογος στο πολύ σημαντικό tie-break, για να το κατακτήσει με 7-3.

Στη συνέχεια ήρθε το break για τον Έλληνα τενίστα που αφού έσβησε break point στο 1ο game, έκανε εκείνος το break και προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ. Δεν κοίταξε πίσω του και δεν έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Isner, για να “κλειδώσει” τη νίκη με ένα love service game στο 9ο game του 2ου σετ, έπειτα από 73 λεπτά παιχνιδιού.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός για τον Στέφανο μετά από περίπου 2 μήνες, από το Citi Open της Ουάσινγκτον. Αύριο, θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του China Open, αλλά και την πρώτη του πρόκριση σε έναν τελικό από τον Μάιο, όταν ήταν φιναλίστ στο Masters της Μαδρίτης. Θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexander Zverev και Sam Querrey.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected