Κατηγορίες
Super League 1

Δημοσίευμα αναφέρει πως ο Άρης ανακοινώνει τον Michael Oenning!

Το θέμα του αντικαταστάτη του Σάββα Παντελίδη τράβηξε αρκετές εβδομάδες, εξελίχθηκε σε «σήριαλ», ωστόσο όπως όλα δείχνουν λαμβάνει τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime ο «εκλεκτός» του Θόδωρου Καρυπίδη και του Άγγελου Χαριστέα είναι οριστικά ο Γερμανός Μίκαελ Ένινγκ.

Ο 54χρονος τεχνικός είχε αποδεχθεί την πρόταση του Άρη, εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είχε ανάψει το «πράσινο φως», εξετάζοντας και άλλες περιπτώσεις (όπως πχ. Ζεράρ Λόπες, Πανούτσι, Κρέσπο). Περιπτώσεις οι οποίες τελικά για διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησαν.

Στη συνέχεια οι καλές εμφανίσεις του Άρη στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έκαναν τους ανθρώπους της ομάδας να προσανατολίζονται στην παραμονή του Τόλη Τερζή στην τεχνική ηγεσία ως το φινάλε της σεζόν.

Τελικά το ενδεχόμενο αυτό για τους «κίτρινους» απομακρύνθηκε μετά τις ήττες από ΑΕΛ και Ολυμπιακό. Έτσι Καρυπίδης και Χαριστέας δεν ήθελαν να αφήσουν να πάει χαμένη και αυτή η διακοπή και έτσι κινήθηκαν και πάλι άμεσα για την εξεύρεση νέου προπονητή.

Ο Χαριστέας είχε στην κορυφή της λίστας του με τον Ένινγκ, τον οποίο άλλωστε γνωρίζει προσωπικά από την κοινή τους παρουσία στη Νυρεμβέργη. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Γερμανός είχε βρεθεί πριν από κάποιες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και είχε επαφές με τους ανθρώπους του Άρη. Μάλιστα λέγεται οτι είχε παρακολουθήσει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τις τελευταίες ώρες ο Άρης ήρθε και πάλι σε επαφές με τον Ένινγκ και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπάρχει οριστική συμφωνία. Ουσιαστικά απομένουν πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί ακόμη και αύριο Τετάρτη (9/10). Ο Χαριστέας έχει ήδη εξηγήσει το πρότζεκτ στον Γεμρμανό

Ο Ένινγκ ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή στην Γκλάντμπαχ τον Ιανουάριο του 2004 και συνέχισε έχοντας ίδια ιδιότητα στην Βόλφσμπουργκ. Το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε προπονητής στην U19 της Μπόχουμ και μετά πήγε στη Νυρεμβέργη αρχικά ως συνεργάτης του Τόμας Φον Χέσεν.

Τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στο Αμβούργο στο πλευρό του Άρμιν Βεχ, ενώ στη συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής. Μετά από 15 ματς στον γερμανικό σύλλογο απομακρύνθηκε όμως για να σταματήσει την προπονητική του καριέρα επί μια πενταετία.

Επανήλθε στους πάγκους τον Ιανουάριο του 2016 αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ουγγρική Βάσας ως το 2018 την οποία και προπόνησε για 94 ματς. Πέρυσι βρέθηκε στον πάγκο του Μαγδεμβούργου στη 2η κατηγορία για 21 αγώνες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected