Κατηγορίες
Αθλήματα

Καταπληκτική εμφάνιση Μεντβέντεφ, πήρε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ! (vid)

Ο Daniil Medvedev επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 2-0 σετ στον τελικό του Rolex Shanghai Masters και έγινε ο νέος πρωταθλητής της Σαγκάης, κατακτώντας τον 2o τίτλο του σε Masters 1000 διοργάνωση και 4ο στην καταπληκτική φετινή του σεζόν.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Daniil Medvedev ήταν ανίκητος αυτή την εβδομάδα στη Σαγκάη και κατέκτησε ακόμα ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ. Στον σημερινό τελικό του ασιατικού Masters, o 24χρονος Ρώσος επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 6-4, 6-1.

Είχε έναν πολύ καλό αγώνα και σήμερα ο Medvedev, ο οποίος είχε 19 winner και μόλις 14 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο τον τελικό. Ο Zverev από την πλευρά του είχε 14 winner και 20 αβίαστα λάθη.

Μονάχα στο 1ο σετ κατάφερε να προβάλλει αντίσταση ο Γερμανός, ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει από το 0-3, 15-30 και να ισοφαρίσει σε 3-3. Στη συνέχεια όμως ο Medvedev ανέλαβε ξανά τα ηνία και κυριάρχησε τα επόμενα 40 περίπου λεπτά, για να κερδίσει τα 9 από τα 11 τελευταία game του τελικού.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Medvedev επί του Zverev, από τον οποίο είχε χάσει 4 φορές, από το 2016 έως το 2018. Δεν είχαν συναντηθεί ωστόσο ποτέ φέτος οι δυο τους, σ’ αυτή τη συγκλονιστική χρονιά του Ρώσου, που στα τελευταία του 6 τουρνουά έχει κερδίσει τα 3 και ήταν φιναλίστ στα άλλα 3!

Το 2019 ο Medvedev έχει πετύχει 59 νίκες, 28 στα τελευταία 31 παιχνίδια του. Είναι πρώτος σε νίκες στη χρονιά, ενώ μετράει και ένα απίστευτο σερί τους τελευταίους μήνες, έχοντας κερδίσει τους 2 σημαντικότερους τίτλους στην καριέρα του, το Cincinnati Masters και το Shanghai Masters, καθώς και το St. Petersburg Open, ενώ ήταν επίσης φιναλίστ σε Citi Open, Rogers Cup και US Open. Στην ουσία έχει ηττηθεί μόνο από τους Νικ Κύργιο και Rafael Nadal στο δεύτερο μισό του 2019!

Επίσης αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τον Ρώσο στο 2019, σε 9 τελικούς. Έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ των Nadal, Novak Djokovic και Dominic Thiem, που έχουν επίσης κερδίσει από 4 τίτλους φέτος. Συνολικά ο Medvedev έφτασε τους 7 τίτλους σε 13 τελικούς στην καριέρα του (7-6).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected