Κατηγορίες
Basket

Ο Ηρακλής πάει για 600+ μέρες αήττητος στο Ιβανώφειο!

Μετά τον Άρη “λύγισε” στο Ιβανώφειο και το Ρέθυμνο!

Έτσι το εντός έδρας αήττητο του Ηρακλή επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, αφού έφτασε στο 25-0 στις τελευταίες 596 ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις και θα φτάσει τουλάχιστον τις 609 μέρες, μέχρι δηλαδή το επόμενο ματς στο Ιβανώφειο, στις 26 του μήνα με τον Πανιώνιο.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2018 χάνεται η τελευταία εντός έδρας ήττα των “κυανόλευκων”. Ήταν για την Α2 Εθνική κατηγορία από τον Απόλλωνα με 84-91, σε ένα αποτέλεσμα που αποδείχτηκε και καταδικαστικό στην πορεία, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε με 0-2 στα πλέι οφ απέναντι σε εκείνη της Πάτρας. Από εκείνον τον Ηρακλή παραμένουν στον “Ημίθεο” ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο Κώστας Κακαρούδης.

Από εκείνο το παιχνίδι, ο Ηρακλής μέτρησε 25 διαδοχικές νίκες ως γηπεδούχος. Έκανε ένα 5-0 στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου του 2017-18 και 1-0 στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν στην Α2, ενώ έκανε πέρσι το απόλυτο με 15/15 στην κανονική περίοδο και 2/2 στα πλέι οφ της κατηγορίας, πριν έρθει το 2/2 στις πρώτες τρεις “στροφές” της Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτης “έτρεξε” ένα σερί 14-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου (το 18-23 του 10′ έγινε 32-23 στο 16′) και ισοφάρισε τη μεγαλύτερο σχετική επίδοση αφού το ίδιο έκανε την ίδια ώρα το Περιστέρι απέναντι στον Πανιώνιο Su Casa.

Κατά τα άλλα…

*Ο εκ των κορυφαίων του Ηρακλή στο χθεσινό παιχνίδι Τέντι Οκερέαφορ, πραγματοποίησε την 50ή εμφάνιση του στην Basket League. Είχε κάνει ντεμπούτο πριν από δύο χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου 2017 ως παίκτης της Κύμης (Λαύριο-Κύμη 78-65).

*Ο Άλεξ Ντέιβις με τα τέσσερα κλεψίματα που έκανε, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Την ίδια σημείωσαν ο Σαντ-Ρος χθες στη Λήμνο και ο Σκότι Ρέινολντς στην πρεμιέρα.

*Δύο από τις τρεις τάπες του Ηρακλή έκανε ο Κώστας Κακαρούδης, ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση αφού άλλοι οχτώ παίκτες σημείωσαν την ίδια.

Ο Χριστοδούλου στην 5άδα των τρίποντων

Από την πλευρά του Ρεθύμνου, ευστοχώντας σε ένα από τα τρία τρίποντα που επιχείρησε, ο Ανδρέας Χριστοδούλου “έπιασε” τον Ντιόντε Κρίστμας στην 5η θέση της σχετικής λίστας των Κρητικών. Αμφότεροι έχουν από 62.

Παράλληλα ο Χριστοδούλου με τους επτά πόντους που είχε στο Ιβανώφειο, ξεπέρασε τους 700 σε 124 ματς στην Basket League.

*Το χθεσινό ήταν το 50ό παιχνίδι του Βαγγέλη Ζιάγκου στην κατηγορία. Ο απολογισμός του είναι 16 νίκες και 34 ήττες.

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου έφτασε τα 23 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Αργύρη Πεδουλάκη και έγινε ο 5ος της σχετικής λίστας πίσω από τους Σκουρτόπουλο, Κουφό, Βετούλα και Γιαπλέ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Ρέθυμνο έβγαλε ελάχιστες συνεργασίες στην επίθεση. Αυτό αποτυπώθηκε στις επτά μόλις ασίστ του, επίδοση που είναι η μικρότερη των πρώτων αγωνιστικών αφού η κρητική ομάδα είχε οχτώ στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας με το Περιστέρι.

*Οι Κρητικοί δεν πήραν ούτε πόντο στον αιφνιδιασμό, στη χειρότερη φετινή επίδοση. Η προηγούμενη ήταν και πάλι δική τους, καθώς είχαν τρεις στην πρεμιέρα στη Λήμνο.

*Μόνο ο Κόνερ Φρανκαμπ έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων για το Ρέθυμνο, σημειώνοντας 23 από τους 56 πόντους της ομάδας του. Έτσι ισοφαρίστηκε ο μικρότερος αριθμός παικτών με 10+ πόντους σε ένα ματς. Το ίδιο έγινε για τους Κρητικούς και στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο αλλά και για τον Ηρακλή στην πρεμιέρα με το Περιστέρι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected