Κατηγορίες
Αθλήματα

Η Μέλσουνγκεν των 7 εκ. ευρώ μπάτζετ (και πρώην ομάδα του Σανίκη) στο δρόμο του Ολυμπιακού!

Η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια κάποιες φορές.

Κάπως έτσι έπαιξε και η… κληρωτίδα της EHF για τον Ολυμπιακό και τον Γρηγόρη Σανίκη.

Έτσι και αλλιώς βέβαια τα γκρουπ δυναμικότητας και οι υποψήφιοι αντίπαλοι δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στους «ερυθρόλευκους» να αποφύγουν κάποιο μεγαθήριο στην κλήρωση για τους «32» του ΕHF Cup, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μία Γερμανική ομάδα είναι ότι χειρότερο.

Δεν πρόκειται όμως μόνο για την δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά και την ιστορία της Μέλσουνγκεν που έχει πολύ ελληνικό χρώμα.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, από το 2005 έως το 2013 πέρασαν από την ομάδα έξι Έλληνες αθλητές και μάλιστα για περίοδο οι τέσσερις ταυτόχρονα.

Εκτός του Γρηγόρη Σανίκη που είχε την πιο μακρά παρουσία για μια οχταετία, κάτοικοι Μέλσουνγκεν ήταν ακόμα Σάββας Καρυπίδης, Αλέξανδρος Βασιλάκης, Γιώργος Χαλκίδης, Δημήτρης Τζιμούρτος και Σπύρος Μπαλωμένος.

Ο Καρυπίδης μάλιστα το 2008 έγραψε ιστορία και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 282 γκολ σε 34 ματς σε μια ονειρική χρονιά.

Η Μέλσουνγκεν από τις καλύτερες ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο την Γερμανική Μπουντεσλίγκα, έχει μπάτζετ που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Πέρσι κατέκτησε την 5η θέση στο πρωτάθλημα και φέτος είναι στην 2η ισόβαθμη στους 13 πόντους -σε 9 ματς- μαζί με Ράιν Νέκαρ Λόβεν και Φλένσμπουργκ.

Η μισή ομάδα και παραπάνω αποτελείται από διεθνείς αθλητές, όπως ο Σουηδός τερματοφύλακας Γιόστραντ, οι Κροάτες Πάβλοβιτς (περιφερειακός), Μάριτς (πίβοτ), ο Δανός περιφερειακός Μίκελσεν, οι Γερμανοί Ράιχμαν, Χέφνερ, Κουν.

Το Μέλσουνγκεν είναι μια μικρή πόλη 14.000 κατοίκων στο κέντρο της χώρας, πολύ κοντά βρίσκεται η πόλη Κάσσελ με 200.000 κατοίκους, ενώ σε απόσταση δύο ωρών είναι η Φρανκφούρτη.

Ιδιοκτήτρια και Πρόεδρος της ομάδας είναι η Μπάρμπαρα Μπράουν, κύρια μέτοχος της κολοσσού εταιρείας B. Braun, που προμηθεύει τα νοσοκομεία με ιατρικά μηχανήματα. Η εταιρεία εδρεύει στο Μέλσουνγκεν, έχει 64.000 εργαζομένους και έσοδα 7 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο σύλλογος έχει ιστορία 158 ετών, αφού ιδρύθηκε το 1861 και έδρα το Rothenbach-Halle χωρητικότητας 4.300 θεατών.

O Ολυμπιακός θα παίξει στην Γερμανία στις 16-17/11 και θα υποδεχθεί την Μέλσουνγκεν στις 23-24/11

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected