Κατηγορίες
Αθλήματα

Αναγέννηση μέσα από τα «σπλάχνα» για τον ΓΑΣ Κιλκίς!

O ΓΑΣ Κιλκίς κατάφερε πέρσι να είναι στους τελικούς ανόδου στην Handball Premier, ωστόσο έχασε το εισιτήριο στις λεπτομέρειες από τον Φαίακα Κέρκυρας. Φέτος, τα πράγματα αλλάζουν.

Με νέα διοίκηση, που την αποτελούν άνθρωποι που είτε έπαιζαν χάντμπολ είτε είναι γνώστες του αθλήματος και με το δίδυμο Δενδράκη-Τριανταφύλλου στον πάγκο, επιχειρεί κάτι καινούργιο. Να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα στηρίζεται στα παιδιά της πόλης, να ξαναφέρει ακόμη πιο κοντά τον κόσμο της ομάδας και να επανεκκινήσει τις ακαδημίες του.

Όπως αναφέρει το e-handball, βασισμένος λοιπόν σε αμιγώς παιδιά που ήταν στις ακαδημίες του Κιλκίς, φετινός στόχος της ομάδας αλλά και μελλοντικός είναι να ξαναγίνει «ομάδα». Άλλωστε όπως τονίζουν και οι άνθρωποι του είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να πρωταγωνιστούν.

Φυσικά διαλέγουν το δύσκολο δρόμο καθώς τα παιδιά αυτά δεν έχουν την εμπειρία που χρειάζεται πέρα από μερικές εξαιρέσεις. Αγωνιστικά ξέρουν ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ωστόσο όπως θα διαβάσετε και παρακάτω αυτό δεν τους φοβίζει καθώς θεωρούν ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από αυτό το εγχείρημα. Η φετινή χρονιά θα τους βοηθήσει να πάρουν εμπειρίες έτσι ώστε να ωριμάσουν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Μέσα από όλο αυτό λοιπόν, μελλοντικός στόχος θα είναι η επανεκκίνηση των ακαδημιών της ομάδας. Ακαδημίες που τα περασμένα χρόνια «έβγαλαν» αθλητές όπως ο Στέλιος Δημάκης, ο Κώστας Κοτανίδης, ο Άκης Κυπραίος και πολλοί άλλοι που πρωταγωνιστούν εδώ και καιρό στην μεγάλη κατηγορία. Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουν δεν μπορείς να μιλάς για μέλλον χωρίς ακαδημίες.

Τριανταφύλλου: «Να γίνουμε ομάδα και να συνεχίσουμε την πορεία του ΓΑΣ Κιλκίς»

Ο συνεργάτης του Χάρη Δενδράκη στον πάγκο της ομάδα Αστέρης Τριανταφύλλου ανέφερε σχετικά: «Νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο να βλέπεις παιδιά από την πόλη να ασχολούνται μόνο με το χάντμπολ που αγαπάνε πάρα πολύ, να είναι εδώ, ν’ αφήνουν πίσω δουλειές και σχολές και Πανεπιστήμια που χρειάζονται πολύ χρόνο και να είναι σχεδόν κάθε μέρα στην προπόνηση. Είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί δεν θα υπάρχουν έμπειροι παίκτες, πέρα από μερικούς όπως ο Χοντζούδης ο Λάμπρος, ο Άγγελος Μέγκας και ο Βαγγέλης ο Κοβλακάς, και ίσως ο ΓΑΣ Κιλκίς να είχε μείνει στο μυαλό κάποιων ότι πάντα θα έχει κάποιους να στηρίζεται αλλά νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά σε θέμα όρεξης και διάθεσης των παιδιών που έχουν γυρίσει πίσω όλα και θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Ο στόχος είναι να γίνουμε ομάδα και να συνεχίσουμε μια πορεία που έχει εδώ και 30 χρόνια ο ΓΑΣ στο χάντμπολ.

Έχουμε και μια νέα διοίκηση στην ομάδα με παιδιά που έπαιζαν χάντμπολ, με ανθρώπους που είναι γνώστες του αθλήματος και με την βοήθεια και κάποιων παλιών που είναι κοντά μας με έναν άλλον τρόπο και θέλουν να βοηθήσουν δεν έχουμε φέτος να χάσουμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε. Το μόνο που μπορούμε να ζητάμε από αυτά τα παιδιά που δεν έχουν πρωταγωνιστήσει ποτέ είναι να έχουν ένα ηγετικό ρόλο που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν. Όταν έχεις μάθει να είσαι ψηλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβεις ότι δεν γίνονται όλα με τα χρήματα. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα την οικονομική και να φέρναμε 30 παίκτες αν και τότε δεν θα ήμουν προπονητής γιατί δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ. Αυτά τα παιδιά μπορώ γιατί είναι παιδιά που πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είμαστε φίλοι τα αγαπάω και με αγαπάνε, τα εκτιμάω και με εκτιμούν και θα συνεχίσει να υπάρχει. Μου δίνει κίνητρο να κάνω κάτι καλύτερο για την ομάδα και τον κόσμο και την πόλη».

Από την πλευρά των παικτών ο Αλέξανδρος Γιαβασίδης σχολίασε: «Έχει φτάσει προς το τέλος η προετοιμασία μας. Τα παιδιά δείχνουν βελτίωση μέσα στις προπονήσεις. Είναι ένα νέο πλάνο, με νέο προπονητή που έχει στόχο την διάρκεια και είναι βασισμένο σε Κιλκισιώτες που αυτό είναι πάρα πολύ καλό».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected