Κατηγορίες
Super League 1

Σπουδαίο διπλό ψυχολογίας για τον Αστέρα!

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, απέναντι στον Πανιώνιο με σκορ 1-0.

Ο Μαρκ Φερνάντεθ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σκόραρε για τους Αρκάδες, που με καθαρό μυαλό και “Κέρβερο” Παπαδόπουλο έφτασαν τους 6 βαθμούς.

Όπως αναφέρει το Arcadiasports, ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο 15’ με τον Ριέρα. Ο Ισπανός άσος των “κιτρινομπλέ” έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Χαουρέγκι. Ο επιθετικός του Αστέρα δεν πρόλαβε να πλασάρει και συγκρούστηκε με τον Κότνικ. Ο πορτιέρε του Πανιωνίου τραυματίστηκε στο φρύδι με αποτέλεσμα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου από νωρίς στο ματς .

Ο Σλοβένος γκολκίπερ έφυγε απευθείας για το νοσοκομείο, καθώς το σκίσιμο ήταν αρκετά βαθύ.

Ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά στο 28′ και για δέκα λεπτά έβαλε δύσκολα στον Αστέρα. Ο Μασούρας βρήκε το χώρο, δοκίμασε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ένα λεπτό μετά (29′) ο Δούμτσιος πάτησε περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ η μπάλα όμως πέρασε μόλις άουτ.

Στο 38′, ο Μιλόγεβιτς πάτησε περιοχή με καλές προϋποθέσεις, όμως ο Σουάρεθ έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ευαγγέλου πήρε την κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική διπλή εππέμβαση κρατώντας το 0-0.

Ο Ριέρα στο 44′ κέρδισε φάουλ από τον Μαξίμοβιτς σε καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός, έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής και έβαλε μπροστά την ομάδα του με απευθείας εκτέλεση.

Οι νεοσμυρνιώτες μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος και με το καλημέρα έδειξαν διάθεση πίεσης στον Αστέρα.

Ο Μπόρχα Χιμένεθ, πέρασε στο ματς τον Μπόρχα Φερνάντεθ αντί του Ριέρα στο 53′ για να ενισχύση τη μεσαία γραμμή των Αρκάδων.

Οι Αρκάδες αμύνονταν εξαιρετικά και με συνοχή και αναχαίτιζαν κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά στην επανάληψη, ο Αστέρας έψαξε το 2ο γκολ στην κόντρα επίθεση αλλά ο Ευαγγέλου έκανε σωτήριο τάκλιν στον Σίτο στο 66′ ενώ η κεφαλιά του Μπόρχα Φερνάντεθ στο 68′ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στα τελευταία 20 λεπτά οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση έπεσαν όμως στον “κέρβερο” Παπαδόπουλο, ο οποίος πραγματοποιήσε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στο 69′ ο Αραμπούλι κατέβασε όμορφα τη μπάλα, έκανε την ντρίμπλα, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Αστέρας απείλησε λίγο αργότερα στο 71′ με τον Χαουρέγκι ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ με την άμυνα του Πανιωνίου και συγκεκριμένα τον Σταυρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 79′ ο Παπαδόπουλος ήταν και πάλι εκεί και σταμάτησε δυο φορές ακόμα τους παίκτες του Πανιωνίου. Ο Μιλόγεβιτς εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ με πάσα προς τον Αραμπούλι ο οποίος γύρισε και έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να απεκρούει ασθενώς. Η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη ο οποίος έκανε νέο δυνατό σουτ και ο γκολκίπερ του Αστέρα έδιωξε εκ νέου.

Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας είχε το καθαρό μυαλό και διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι για να μην κινδυνεύσει και να φύγει με το “διπλό” από τη Νέα Σμύρνη.

Συνθέσεις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παπαβασιλείου): Κότνικ, Μασούρας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης, Μαξίμοβιτς, Μιλόγιεβιτς, Δούμτσιος, Αραμπουλι.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Χιμένεθ): : Παπαδόπουλος, Βλάχος, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Καπίγια, Σίτο (Κώτσιρας 85′), Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ, Χαουρέγκι (Μπαράλες 87′).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected