Κατηγορίες
Super League 1

“Τρελό” ματς στη Ριζούπολη, η ΑΕΚ το “γύρισε” πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Πολύ δύσκολα κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη απέναντι στον Βόλο με 3-2, στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η Ένωση παρουσίασε πολλές αδυναμίες, κυρίως στην άμυνα, προβληματίζοντας ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη Κυριακή. Ο Βόλος στάθηκε πολύ καλά, προηγήθηκε, ενώ δεν φάνηκε ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε με δέκα παίκτες.

Όπως αναφέρει το onsports, ο Τόρες στο 24’ πέτυχε το 0-1, αλλά ο Λιβάγια στο 31’ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μάνταλος στο 75’ με πέναλτι και το 78’ πέτυχε το 3-1, αλλά ο Δημόπουλος με φάουλ διαμόρφωσε το 3-2. Γκολ του Λιβάγια δεν μέτρησε ως οφσάιντ στο 38’, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα, δεν θεωρήθηκε ότι πέρασε η μπάλα τη γραμμή σε φάουλ του Κροάτη.

Με το «Γ. Καμάρας» να είναι σχεδόν γεμάτο και την ατμόσφαιρα άκρως ποδοσφαιρική, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Βόλο. Στα πρώτα λεπτά πίεσε ασφυκτικά τα καρέ του Γκαραβέλη, αλλά το μόνο αξιόλογο που κατάφερε ήταν ένα οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Χουλτ. Στο 24’, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την προσπάθεια με τον Μουνίθ να γυρίζει στον Τόρες κι εκείνος με τακουνάκι πέτυχε το 0-1. Το γκολ αυτό «αφύπνισε» τους παίκτες του Κωστένογλου και στο 31’ ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάγια μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 39’ δεν μέτρησε γκολ του Λιβάγια ως οφσάιντ, μετά από απόκρουση του Γκαραβέλη σε σουτ του Ολιβέιρα. Και στις τρεις φάσεις έγινε χρήση του VAR, όπου επιβεβαιώθηκαν οι αποφάσεις του Ζαχαριάδη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μουνίθ δέχτηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα, για σκληρό τάκλιν στον Μάνταλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο επιθετική, με τον Γιακουμάκη να περνά στο ματς δίπλα στον Ολιβέιρα. Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, παίζοντας άναρχα και με λάθη. Ο Λιβάγια για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν κινητικός, αλλά ο Βόλος έπαιζε σωστά αμυντικά και δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ να πατήσει περιοχή.

Στο 74’ ο Ολιβέιρα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκαραβέλη, με τον Ζαχαριάδη να καταλογίζει την παράβαση. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-1. Στο 78’ οι παίκτες της ΑΕΚ συνεργάστηκαν άψογα και ο Ολιβέιρα έβγαλε τον Μάνταλο σε θέση βολής, με τον αρχηγό να πλασάρει για το 3-1. Ο Βόλος δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι και στο 82’ ο Δημόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, για το 3-2.

Στο 90’ ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πήγε στη γραμμή, αλλά δεν την πέρασε εξ ολοκλήρου, με το γκολ να μην μετράει τελικά, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (72’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Βέρντε (76’ Κρίστισιτς), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ (85’ Ηλιόπουλος), Τόρες (83’ Ατιγιάτ), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (78’ Μάντζης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected