Κατηγορίες
Basket

Η δεύτερη “στροφή” του Basketball Champions League

Η πρώτη αγωνιστική κύλησε με δύο νίκες και μία ήττα για τις ελληνικές ομάδες στο Basketball Champions League.

Το ζητούμενο στη δεύτερη είναι ασφαλώς το 3/3. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει αύριο (22/10, 19:00) την αρχή αγωνιζόμενος στην Ουγγαρία απέναντι στη Φάλκο Σομπατέλι ενώ την Τετάρτη η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ (23/10, 19:30) και το Περιστέρι θα υποδεχτεί τη λετονική Ρίγα (23/10, 21:00).

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε το απόγευμα για την Ουγγαρία όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της χώρας Σομπατέλι. Ο Δικέφαλος θα ψάξει την πρώτη νίκη του στη φετινή διοργάνωση, δεδομένου ότι η εκκίνηση του σε αυτήν έγινε με την εντός έδρας ήττα από την Μπεσικτάς. Αγωνιστικά ο Κώστας Φλεβαράκης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σταύρο Σχίζα που υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί πόδι, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε γι’ αυτήν την υποχρέωση της ομάδας του: “Είμαστε στο ξεκίνημα των διοργανώσεων και είναι λογικό η εικόνα που έχουμε για τους αντιπάλους μας, να μην είναι πολύ ξεκάθαρη. Η Φάλκο Σομπατέλι είναι μια ομάδα η οποία είναι αρκετά καλή στο γήπεδό της και ίσως όχι τόσο καλή μακριά από αυτό. Το γεγονός ότι απέκλεισε στους προκριματικούς γύρους τις Οραντέα και Βέντσπιλς, δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια αδύναμη ομάδα” και συνέχισε: “Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε σε μια διαδικασία διαρκούς βελτίωσης σε χημεία και ρόλους, ενώ κάποια παιδιά έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους. Θέλουμε να χτίσουμε στην εικόνα που είχαμε στην άμυνα με την Μπεσικτάς και στην επίθεση με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προετοιμασμένοι για τον τρόπο με τον οποίο παίζουν, με πολλές αλλαγές, δηλαδή, στα σκριν. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη, έχοντας παράλληλα τη βελτίωση που επιθυμούμε”.

Η ΑΕΚ άρχισε την περασμένη εβδομάδα την προσπάθεια της στη διοργάνωση με την άνετη, εντός έδρας νίκη επί της Ορτέζ αλλά στην Basket League υποχρεώθηκε στην τρίτη ήττα της σε τέσσερις αγωνιστικές, από το Περιστέρι.

Η ιστορία των αναμετρήσεων με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι μακρά και άρχισε να γράφεται στις 10 Δεκεμβρίου 1991, με την “Ένωση” να επικρατεί εντός έδρας με 88-80 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κόρατς. Σε σύνολο 10 αγώνων, η ελληνική ομάδα μετράει οχτώ νίκες -εξαιρουμένων δύο αγώνων που κρίθηκαν στα χαρτιά υπέρ της ΑΕΚ το 1973- ενώ πέρσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, περνώντας μάλιστα η μία από την έδρα της άλλης.

Ελληνικό παρελθόν έχουν κάποια μέλη της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο Όντεν Κάτας που βρίσκεται στον πάγκο της, έπαιξε μπάσκετ στον Παναθηναϊκό από το 1999 ως το 2001, ενώ από τα ελληνικά γήπεδα πέρασαν ακόμη ο Τζέιμς Φελντέιν και ο Τζεϊκόβαν Μπράουν.

Το Περιστέρι με την ψυχολογία στο ζενίθ μετά το 4/4 στην Basket League αλλά και το “διπλό” στην πρεμιέρα του BCL επί της Γκαζιαντέπ στην Τουρκία. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που θέλει να πιστοποιήσει απέναντι στη Ρίγα, στο ρόστερ της οποίας ανήκει ο 37χρονος πια Γιάνις Μπλουμς που πέρασε μία σεζόν στην Ελλάδα (2014-15 με τον Παναθηναϊκό).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected