Κατηγορίες
Αθλήματα

Ήττα στην πρεμιέρα για τη Σάκκαρη (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε καλό τένις, δε βρήκε όμως πολλές λύσεις απέναντι στην πολύ επιθετική Aryna Sabalenka, που με όπλο το σερβίς της πήρε την πρώτη της νίκη στο WTA Elite Trophy στο Zhuhai της Κίνας.

Στον αγώνα που άνοιξε την “αυλαία” του φετινού Elite Trophy, η Sabalenka επικράτησε της Σάκκαρη με 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 20 λεπτά, για να αποκτήσει αυτόματα και το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο Rose Group.

Θυμίζουμε πως οι 12 παίκτριες του WTA Elite Trophy χωρίστηκαν σε 4 ομίλους και σε κάθε όμιλο θα προκριθεί η καλύτερη παίκτρια, από τις 3 που συμμετέχουν. Στον όμιλο της Σάκκαρη βρίσκεται ακόμα η Elise Mertens, την οποία αν η Sabalenka κερδίσει, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση. Η Mertens μπορεί να πάρει την πρόκριση αν κερδίσει και τα δυο παιχνίδια της, ενώ η Σάκκαρη θέλει μονο νίκη με τη Mertens και νίκη της Βελγίδας επί της Sabalenka, ώστε να έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά.

Η Sabalenka, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν πολύ δυνατή σήμερα από τη γραμμή του σερβίς. Ρίσκαρε μεν και έφτασε τα 8 διπλά λάθη, κατάφερε όμως να πετύχει 6 άσους και να κερδίσει τους 24 από τους 28 πόντους στα πρώτα της σερβίς. Επίσης ήταν πιο ουσιαστική στα κρίσιμα σημεία, καθώς έσβησε και τα 5 break point που είχε η Σάκκαρη στο ματς, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στη Μαρία να προηγηθεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Ανταυτού, η νεαρή Λευκορωσίδα έκανε εκείνη από ένα break στο τέλος του κάθε σετ και πήρε αυτή την πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του τουρνουά.

Αύριο η Σάκκαρη θα αγωνιστεί ξανά, απέναντι στη Mertens, στις 10:00 ώρα Ελλάδας. Η νίκη είναι μονόδρομος για την Ελληνίδα, που επίσης θέλει να μη χάσει σετ και να κερδίσει όσο το δυνατό πιο άνετα γίνεται, ώστε να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. Απέναντι στη Βελγίδα έχει παίξει 6 φορές και οι δυο παίκτριες μετρούν από 3 νίκες. Τελευταία τους συνάντηση ήταν στα προημιτελικά του Ραμπάτ, εκεί όπου η Μαρία κέρδισε με 6-4, 7-6 (2) και 2 μέρες μετά κατέκτησε τον παρθενικό τίτλο WTA στην καριέρα της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected