Κατηγορίες
Super League 1

60 χρόνια Α’ Εθνική : Σαν σήμερα, 27 Οκτωβρίου

1963

Ο Γιώργος Σιδέρης πετυχαίνει όλα τα γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού με 4-0 επί της Νίκης Βόλου (10’ κεφαλιά, 19’ φάουλ, 25’ κεφαλιά και 84’ σουτ).

Είναι ένα από τα τέσσερα καρέ που πέτυχε στην καριέρα του στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, με αυτό να είναι το δεύτερο μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Εκείνη τη μέρα έφτανε τα 12 γκολ σε επτά αγωνιστικές.

1968

Σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι ανάμεσά τους, η ΑΕΚ επικρατεί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 3-2 (30’ κεφαλιά Σιδέρης, 62’ πέναλτι Σιδέρης – 13’ σουτ Νικολαϊδης, 45’ πέναλτι Καραφέσκος, 78’ φάουλ Παπαϊωάννου).

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δύο φορές, αν και έπαιζε από το 44’ με 10 λόγω αποβολής του Γιούτσου.

Στο 85’ αποβλήθηκε ο Σεραφείδης και έπαιξε για την ΑΕΚ τερματοφύλακας ο Μίμης Παπαϊωάννου, ενώ είχε σκοτεινιάσει λόγω των πολλών καθυστερήσεων!

Την ίδια μέρα ο Αντώνης Αντωνιάδης πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό, που νικά 1-0 τον Απόλλωνα.

1974

Ο Εθνικός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις νίκες και υποδέχεται την ισχυρή τα δύο προηγούμενα χρόνια Παναχαϊκή, έτσι ο κόσμος στο Νέο Φάληρο είναι πολύς.

Με τον Σπυρόπουλο στο 55’ η Παναχαϊκή προηγείται, αλλά λάμπει το άστρο του Τάκη Ελευθεριάδη. Που αν και χάνει πέναλτι, με δύο αριστοτεχνικά χτυπήματα φάουλ στο 80’ και το 89’, δίνει τη νίκη στον Εθνικό με 2-1.

1997

Το δευτεριάτικο ντέρμπι στο «Νίκος Γκούμας» βρίσκει την ΑΕΚ να προσπαθεί να συνέλθει από ήττα σοκ εντός έδρας από τον Ιωνικό.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με έξι νίκες σε έξι παιχνίδια, έχοντας το απόλυτο.

Η ΑΕΚ καταφέρνει να πάρει τη νίκη με 2-1 (42’ σουτ Σαβέφσκι, 74’ σουτ Νικολαϊδης – 52’ πέναλτι ΓΧ Γεωργιάδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected