Κατηγορίες
Super League 1

Μεγάλο “διπλό” της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, πρωταγωνιστής το…VAR!

Δεύτερο σερί «διπλό» στο ΟΑΚΑ έβγαλε η ΑΕΛ, αφού μετά το 0–1 πέρυσι με την ομάδα της ΑΕΚ, κέρδισε και τον Παναθηναϊκό με 1–2 στο στάδιο του Αμαρουσίου.

Η ΑΕΛ χάρις σε δύο τέρματα των Μιλοσάβλιεβιτς και Ουάρντα σε 1ο και 57ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με δύο τέρματα του Παναθηναϊκού πριν μειώσει στο σκορ ο Ζαχίντ για τους «πράσινους» στο 62ο λεπτό της συνάντησης.

Όπως αναφέρει το arenalarissa, Η ομάδα της Λάρισας μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και κατάφερε με την πίεσή της ψηλά, να φτάσει στο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ πριν καλά – καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό δράσης στο ΟΑΚΑ. Οι «βυσσινί» πίεσαν ψηλά, ο Διούδης δεν απομάκρυνε καλά, η μπάλα έφτασε στον Ράικο Μιλοσάβλιεβιτς που κατέβασε και έστρωσε παράλληλα τη μπάλα με το στήθος στο αριστερό του πόδι και με ένα αριστερό βολ – πλανέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Παναθηναϊκού για το 0 – 1

Μετά το γκολ της ΑΕΛ, ο Παναθηναϊκός πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης το οποίο και πέτυχε μάλιστα στο 35′, αλλά ακυρώθηκε ορθώς για επιθετικό φάουλ του Δώνη πάνω στον Κρίστινσον.

Τη πρώτη του μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός την έχασε με τον Χατζηγιοβάνη. Ο νεαρός από αριστερά άλλαξε παιχνίδι για τον Μπουζούκη που μέσα από τη περιοχή και δεξιά έκανε ένα γύρισμα στη «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΛ, για τον Καμπετσή που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε, βλέποντας τον Μόρα να απομακρύνει τη μπάλα την ύστατη στιγμή.

Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 35′, ακυρώθηκε όμως λόγω VAR. Έπειτα από κόρνερ ο Δώνης πήρε την δεύτερη κεφαλιά, αφού όμως νωρίτερα ο Κρίστινσον μέσα στη μικρή του περιοχή είχε προλάβει να μπλοκάρει τη μπάλα με τα δυο του χέρια.

Έτσι, ο κ. Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR και σχετικά εύκολα, αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ του Καμπετσή, που είχε επωφεληθεί από την κεφαλιά – πάσα του Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην επίθεση και έφτασε κοντά στο γκολ μια ακόμη φορά.

Συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό ο Ζαχίντ βρέθηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και αριστερά και με ένα διαγώνιο πλασέ είδε τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο μόλις λεπτό της επανάληψης ο Μπουζούκης που κατέβασε στην κίνηση και σούταρε χαμηλά, ο Κρίστινσον απομάκρυνε σε κόρνερ.

Και κάπου εκεί η ΑΕΛ έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Τρομερή «μπέιζμπολ» πάσα του Κρίστινσον με τα χέρια για τον Ουάρντα, που βγήκε τετ – α – τετ εκμεταλλευόμενος το «τσαφ» του Χατζηθεοδωρίδη, έκανε προσποίηση στον Αποστολάκη και εν συνεχεία πλάσαρε σωστά τον Διούδη, για το 0 – 2!

Ενώ στο 62′ ο Ζαχίντ με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής βρήκε τον δρόμο προς τα «βυσσινί» δίχτυα, γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη και ο Κρίστινσον, ο οποίος έμοιαζε να ελέγχει τη πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 1 – 2.

Από το 1 – 2 και μετά ο Παναθηναϊκός πίεζε και είχε χαμένες ευκαιρίες με Ζαχίντ και Κουρμπέλη κυρίως, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν κατάφεραν να βρουν τον στόχο.

Ο Παναθηναϊκός στο 101′ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Μόρα στον Κουρμπέλη, το οποίο και αφού είδε ο Σιδηρόπουλος, δεν έδωε τίποτα, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με νίκη της ΑΕΛ.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (79′ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60′ Μπεκ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Καμπετσής (56′ Μακέντα).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς, Κάτσε (46′ Φατιόν), Ουάρντα (86′ Καρανίκας), Ντάουντα (66′ Χαλκιαδάκης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected