Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην Πάτρα και κατάφερε να κερδίσει εύκολα 3-1 την Παναχαϊκή, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με την υπόθεση – πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το onsports, ο Παναθηναϊκός ήθελε να τελειώνει με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον πρώτο αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Οι «πράσινοι» πέτυχαν τον στόχο τους, με τον Γιώργο Δώνη να βάζει επί της ουσίας τη βασική του ενδεκάδα με κάποιες αλλαγές προσώπων, καθώς νίκησαν εύκολα 3-1 τους Αχαιούς και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από την πλευρά της η Παναχαϊκή έβγαλε καλά στοιχεία, πιστοποίησε πως είναι μια από τις καλές ομάδες της Super League 2, ωστόσο, ακόμα και στο… κακό φεγγάρι του ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος και αυτό βγήκε και στο χορτάρι του γηπέδου της Αγυιάς που παρά τον κακό καιρό στην αχαϊκή πρωτεύουσα είχε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. Στο γήπεδο ήταν και αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού που έδωσαν βροντερό «παρών», χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Το «τριφύλλι» έχει πράγματα να κρατήσει από το συγκεκριμένο ματς στην Πάτρα, όπως η καλή παρουσία του Γιάννη Μπουζούκη που ήταν ο κορυφαίος του ματς σκοράροντας το πρώτο γκολ και «φτιάχνοντας» το δεύτερο αλλά και δημιουργώντας τις περισσότερες από τις καλές στιγμές της ομάδας στο διάστημα που αγωνίστηκε. Καλός και ο Κολοβός που αυτή τη φορά δεν έπαιξε στα άκρα αλλά πίσω από τον φορ σε μια θέση που έδειξε να του ταιριάζει καλύτερα, ενώ στα γνωστά του στάνταρ κινήθηκε και ο αρχηγός, Δημήτρης Κουρμπέλης που πέτυχε και γκολ μετά από καιρό.

Επίσης για την ομάδα του Γιώργου Δώνη σημαντική ήταν και η επανεμφάνιση των Μαυρομμάτη και Κολοβέτσιου στην ενδεκάδα, που έδειξαν σε ετοιμότητα αν χρειαστούν λύσεις στο κέντρο της άμυνας, όπως και το ντεμπούτο του Ισπανού αμυντικού χαφ, Φάουστο Τιένθα. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο νεαρός Χρήστος Σέχου, ενώ μένει να φανεί αν έχει πάθει κάποια ζημιά ο… ορεξάτος αλλά «φλύαρος» Μολό που στο τέλος του ματς έπεσε στο χορτάρι με πρόβλημα τραυματισμού.

Για την ιστορία, τα γκολ του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Γιάννης Μπουζούκης στο 26’, ο Μωραΐτης στο 45’+1’ με αυτογκόλ και ο Κουρμπέλης στο 72’. Ενδιάμεσα, ο Μωραΐτης που ήταν από τους καλύτερους της Παναχαϊκής μαζί με τον Κολ, είχε σκοράρει μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια στο 63’ και είχε μειώσει για τους Πατρινούς. Στο 71’ ο Ρουγκάλας πήρε ανόητα δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, ενώ θα λείψει και στο επερχόμενο ματς για τη Super League 2. Η ουσία είναι πως οι «πράσινοι» μετέτρεψαν τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στις αρχές του Δεκεμβρίου, σε τυπική διαδικασία και έχουν ήδη… κλείσει θέση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συνθέσεις

Παναχαϊκή (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπουταγλής, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Ιντζόγλου, Κολ (75’ Λινάρδος), Σιατραβάνης (86’ Μασούρας), Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (77’ Μαυριάς), Μωραΐτης, Τσελεπίδης

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιους, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης (74’ Περέα), Κολοβός, Μολό, Μπουζούκης (66’ Φάουστο), Μακέντα (79’ Σέχου)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected