Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Πεντάρα” της Μπαρτσελόνα, που προσπέρασε την Ατλέτικο (vid)

Στην πρώτη του σπουδαία φετινή παράσταση ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολάρες και δύο ασίστ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη με 5-1 επί της Βαγιαδολίδ. Λενγκλέ, Βιντάλ και Σουάρες τα άλλα τρία γκολ για τους Καταλανούς που επέστρεψαν στην κορυφή της La Liga.

Ο Μέσι είχε κέφια και ο κόσμος στο Καμπ Νου χόρτασε γκολ και θέαμα από την Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός πέτυχε δύο εκπληκτικά γκολ, σέρβιρε άλλα δύο κι η Μπάρτσα επικράτησε με 5-1 της Βαγιαδολίδ φτάνοντας τους 22 βάθμους, μόνη πρώτη και πάλι στην La Liga.

Στα 101 γκολ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο έφτασε πλέον ο Μέσι, γκολ και στις 27 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην La Liga από τον Λουίς Σουάρες.

Έχει πολλά να διορθώσει, αλλά δίχως σέντερ δεν πάει πουθενά ο Παναθηναϊκός

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα που μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ με τον Λεγκλέ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και σε έναν αμυντικό, πήγε στο οριζόντιο κι από κει στα δίχτυα για το 1-0. Η Βαγιαδολίδ ωστόσο απάντησε σχετικά άμεσα όταν στο 15′ ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε ασταθώς και ο Ολίβας από κοντά ισοφάρισε με το γόνατο σε 1-1.

Κάπου έκει όμως ανέλαβε ο Μέσι που αρχικά με εκπληκτική ασίστ στον Βιντάλ στο 29′ δημιούργησε το 2-1 για την Μπάρτσα και πέντε λεπτά μετά με απίθανη εκτέλεση φαόυλ έκανε το 3-1 πετυχαίνοντας το 50ο φάουλ στην καριέρα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν υποτωνικά αλλά ο Μέσι είχε κέφια και από ασίστ του Ράκιτιτς έκανε το 4-1 με απίθανο τελείωμα στο 75′ ενώ τρία λεπτά μετά ο Σουάρες έκανε και το 5-1 με πλασέ δίνοντας διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λενγκλέ, Άλμπα (78’ Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Βιδάλ, Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ (60’ Ράκιτιτς), Μέσι, Φάτι (62’ Γκριεζμάν), Σουάρες

Βαγιαδολίδ: Μασίπ, Νάτσο Μαρτίνεθ (33’ Σαλισού), Ολίβας, Μπάρμπα, Μίτσελ, Χοακίν Φερνάντεθ, Πόρο, Πλάνο (66’ Ουνάλ), Βάλδο, Γκουαρντιόλα, Τουαμί (53’ Ερβίας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected