Κατηγορίες
Super League 1

Νίκη με… buzzer beater για την ΑΕΚ! (photos)

Με αγχωτικό τρόπο, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 3-2 απέναντι στον Ατρόμητο.

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να παίρνει δύσκολα τη νίκη με 3-2 επί του Ατρόμητου, που της έβαλε δύσκολα. Ο Ολιβέιρα είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της Ένωσης, αν και του χρεώθηκαν τα δύο, ενώ μοιραίος για τους Περιστεριώτες στάθηκε ο νεαρός τερματοφύλακας Μανδάς, καθώς του χρεώθηκε αυτογκόλ το 1-1, όταν η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του, ενώ έχει μεγάλη ευθύνη στο δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 20’ με τον Μανούσο και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ανδρούτσο στο 89’, αλλά ο Ολιβέιρα στο 90+3’ έδωσε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».

Σε ένα σχετικά κρύο ΟΑΚΑ, με 14.000 θεατές, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η κατοχή της ήταν φλύαρη. Στο 4’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ταλόχα στον Ντέλετιτς, αλλά ο Φωτιάς δεν έδειξε κάτι. Ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 18’ ο Ολιβέιρα είχε τη μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά δεν έκανε το σουτ και στη συνέχεια χάθηκε η μπάλα και οι Περιστεριώτες βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Ανδρούτσο και καταλογίστηκε το πέναλτι.

Στο 20’ ο Μανούσος εκτέλεσε το πέναλτι, ο Μπάρκας απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός του Ατρόμητου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 35’ έχασε τριπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ντέλετιτς έβγαλε τον Λιβάγια απέναντι από τον Μανδά, ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε, ο Βέρντε με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια η κεφαλιά του Λιβάγια πέρασε άουτ. Παρά την πίεση, η Ένωση δεν μπορούσε να δημιουργήσει και οι οπαδοί της την αποδοκίμασαν στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Στο 55’ ένα καλό σουτ του Ντέλετιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μανδά. Στο 62’ ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και χτύπησε στην πλάτη του Μανδά, κάνοντας το 1-1. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του νεαρού γκολκίπερ, ο οποίος ήταν άτυχος σε αυτή τη φάση.

Το γκολ αυτό «ζωντάνεψε» την Ένωση, που πίεσε άμεσα και δεύτερο τέρμα. Στο 71’ ο Γούτας γύρισε τη μπάλα για τον Μανδά, αλλά εκείνος άνοιξε τη μπάλα και ο Ολιβέιρα που ακολουθούσε τη φάση, έκλεψε και σκόραρε για το 2-1. Ο Ατρόμητος αναγκάστηκε να βγει μπροστά και στο 76’ ο Τσιντώτας απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Βέλλιου. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Περιστεριώτες έβγαιναν στην αντεπίθεση. Στο 89’ ο Ανδρούτσος «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, καθώς με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Στο 90+3’ ο Ολιβέιρα και πάλι λυτρώνει την ΑΕΚ, καθώς με πλασέ από κοντά, μετά από κεφαλιά του Μάνταλου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (81’ Γαλανόπουλος), Ντέλετιτς (59’ Μάνταλος), Βέρντε (67’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Μπαένα (49’ Στρούγγης), Χαρίσης, Ανδρούτσος, Μανούσος (77’ Γιακουμάκης Π.), Βέλλιος, Ενσικουλού (68’ Ρόσα).

δείτε φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected