Basket

Με…βομβαρδισμό τριπόντων στο τέλος η ήττα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την έδρα της Ντιζόν, γνωρίζοντας την ήττα με 81-76 και μένοντας χωρίς νίκη για 4ο διαδοχικό παιχνίδι στο φετινό Basketball Champions League.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ζεστοί το ματς και κατάφεραν να προηγηθούν γρήγορα με 5-0. Ο ΠΑΟΚ βρήκε απαντήσεις και κατάφερε να περάσει εκείνος μπροστά περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου, χάρη σε δύο βολές του Λιούις (11-12). Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε μέχρι το τέλος του με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα την άμυνά τους και τους Γάλλους να κλείνουν την περίοδο με προβάδισμα ενός σουτ και σκορ 19-16. Στη 2η περίοδο η Ντιζόν μπήκε ακόμα πιο δυναμικά. Ο Δικέφαλος του Βορρά μείωσε στον πόντο κι εκείνοι απάντησαν με ένα σερί 7-0, κάνοντας το σκορ 26-18. Λιούις (10π.) και Νόουλς (6π.) προσπάθησαν και κατάφεραν να μειώσουν, αλλά οι Σουλαϊμόν και Τσασάνγκ είχαν απαντήσεις στέλνοντας την ομάδα τους στα αποδυτήρια με το +8 και σκορ 41-33.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που θα δώσει το ρυθμό στο παιχνίδι και βάζοντας τους Σμιθ και Σαρικόπουλο στην εξίσωση θα καταφέρει να μειώσει σε 52-51. Ωστόσο κάπου εκεί ένα έμμεσο κι ένα άμεσο τρίποντο, θα φέρουν τους γηπεδούχους ξανά σε θέση ισχύος. Ουίγκινς και Εγκεκέζε έδωσαν με τη σειρά τους βοήθειες στο σκοράρισμα, σε ένα άκρως παραγωγικό δεκάλεπτο, που βρήκε στο φινάλε την ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη να βρίσκεται πίσω μόλις με έναν πόντο (60-59). Η 4η περίοδος ξεκίνησε στην ουσία από μηδενική βάση, αλλά ο ΠΑΟΚ διατήρησε το ρυθμό που είχε στο 3ο δεκάλεπτο και με ένα μικρό σερί έκανε το σκορ 60-63 παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα τριών πόντων. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική. Οι ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκοράρισμα, με τους ψηλούς του ΠΑΟΚ να κάνουν… πάρτι. Η ελληνική ομάδα κρατούσε το προβάδισμα ακόμα και 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αλλά ο Χόλστον με τέσσερα (4) τρίποντα κατέστρεψε τα όνειρα για την παρθενική φετινή νίκη, υπογράφοντας το 81-76 και το 4/4 των Γάλλων

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected