Αθλήματα

“Λύγισε” μετά από 3 ώρες η Παπαμιχαήλ, στους “16” ο Θεοδώρου

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρέθηκε κοντά σε μια πολύ καλή νίκη στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων στο Colina της Χιλής, αλλά στο τέλος “λύγισε” από τη Βραζιλιάνα Carolina Meligeni Rodrigues Alves.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Παπαμιχαήλ ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση στη φάση των “16” του COPA LP Chile στο Colina της Χιλής, αλλά ηττήθηκε τελικά μετά από 3 ώρες μάχης από την Alves, με 4-6, 7-5, 6-3.

Η 26χρονη Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.260 της παγκόσμιας κατάταξης και για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στο Νο.2 της Ελλάδας, πήρε το 1ο σετ με 6-4 και προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4 στο 2ο σετ.

Είχε μάλιστα ένα match point στο 5-4, 40-30 του 2ου σετ, η Alves όμως έκανε το break λίγο αργότερα και ισοφάρισε σε 5-5, αλλάζοντας όλο το ματς. Στη συνέχεια η Βραζιλιάνα έκανε νέο break και πήρε το 2ο σετ με 7-5. Στο 3ο σετ η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Alves κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή, μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά.

Αύριο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στο τουρνουά της Χιλής και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό. Η 22χρονη Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Andrea Gamiz.

Σήμερα η Γραμματικοπούλου έπαιξε στο διπλό. Μαζί με τη Μεξικανή Ana Sofia Sanzhez Palau, αντιμετώπισαν τις Anna Danilina και Conny Perrin, No.3 στο ταμπλό, από τις οποίες ηττήθηκαν με 6-2, 6-3.

Η Παπαμιχαήλ θα παίξει αύριο στο διπλό, με τη συμπαίκτριά της από την Αργεντινή, Nadia Podoroska. Θα αντιμετωπίσουν τις Ivania Martinich και Pauline Wuarin.

Στους “16” ο Θεοδώρου

Ο Λευτέρης Θεοδώρου κέρδισε τον Στυλιανό Πούτη και προκρίθηκε στη φάση των “16” του διεθνούς τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Μάρκος Καλοβελώνης και η Άννα Αρκαδιανού προκρίθηκαν στα προημιτελικά του διπλού.

Ο Θεοδώρου κέρδισε τον Πούτη με 6-1, 6-0 για τον 1ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων για το 15th Lyttos Beach ITF World Tour, που φιλοξενείται στο Lyttos Beach, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Έτσι πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του μονού, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.313 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Γάλλο Geoffrey Blancaneaux, είτε τον Αυστραλό qualifier, Winter Meagher.

Για το μονό των γυναικών, η Ελένη Μτσεντλίτζε έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, αλλά στο τέλος “λύγισε” από τη Ρουμάνα Oana Gavrila, Νο.6 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-4. Η Δήμητρα Παύλου ηττήθηκε από την Τσέχα Anna Siskova, No.3 στο ταμπλό, με 6-0, 6-0, ενώ η Ελευθερία Γκόγκου ηττήθηκε από την Ολλανδέζα Lexie Stevens, με 6-0, 6-0.

Στα διπλά, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Σέργης Κυρατζής, κέρδισαν τους Πολωνούς Dominik Nazaruk και Yann Wojcik με 6-4, 7-6 (4) και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Θεοδώρου ηττήθηκαν από τους Adrian Bodmer και Jonas Trinker με 6-2, 6-3, ενώ οι Αριστοτέλης Θάνος και Πέτρος Τσιτσιπάς “έπεσαν” μετά από μεγάλη μάχη με τους Jonathan Binding και Peter Bothwell, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-6 (4), 4-6, 13-11.

Στο διπλό των κοριτσιών, οι Άννα Αρκαδιανού και Elina Nepliy κέρδισαν τις Izabela Gabriela Novac και Nina Ugrelidze με 7-5, 6-4 και πέρασαν στα προημιτελικά. Αντίθετα, δεν τα κατάφεραν οι Δήμητρα Παύλου και Gabriela Aura Zarnoveanu, που ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, Noelia Bouzo Zanotti και Noelia Zeballos, με 6-1, 6-0.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών, με τις πρεμιέρες 5 Ελλήνων αθλητών. Ο Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Alexandar Lazarov, Νο.5 στο ταμπλό. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Lucas Catarina από το Μονακό, Νο.4 στο ταμπλό, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Billy Harris. Στις γυναίκες, η Άννα Αρκαδιανού θα παίξει με τη Γαλλίδα Helena Stevic και η Ελένη Καμπάνταη με την Ισπανίδα Noelia Bouzo Zanotti.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected