Κατηγορίες
Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Διαδικασία Play Off και στη Γ Ερασιτεχνική στην ΕΠΣ Ημαθίας

Συμπληρωματική προκήρυξη ανακοίνωσε η ΕΠΣ Ημαθίας, όσον αφορά τη διεξαγωγή της φετινής Γ Ερασιτεχνικής.

Το “μικρό” πρωτάθλημα της Ένωσης έκανε σέντρα την Κυριακή 4/11, με τη συμμετοχή 12 ομάδων σε δύο ομίλους. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος ανέμενε τη δύλωση συμμετοχών ώστε να προχωρήσει στην έκδοση της συμπληρωματικής προκήρυξης, που προβλέπει και φέτος τη διαδικασία των play off.

Αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου συντάσσεται ειδικός πίνακας με την κατάταξη των ομάδων. Για τη σύνταξη του εν λόγω πίνακα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν οι ομάδες κατά την κανονική περίοδο της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας καθενός από τους δύο ομίλους στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off. Θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο μετά από κλήρωση και με την ολοκλήρωση των αγώνων play-off οι συμμετέχουσες ομάδες καταλαμβάνουν τις νέες τους θέσεις στον
βαθμολογικό πίνακα.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων προβιβάζονται στην Β΄ Ερασιτεχνική της σεζόν 2020/2021. Αυτές θα αγωνιστούν στη συνέχεια σε μονό αγώνα στην έδρα αυτής που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς ΜΕΤΑ τη διαδικασία των play off (μπαράζ υπερπρωταθλητή).

Επίσης, στη Β Ερασιτεχνική προβιβάζονται και οι δύο (2) δευτεραθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων αλλά και όσες απαιτούνται για να συμπληρωθούν οι 24 συνολικά που προβλέπει η προκήρυξη για την πλήρωση της Β κατηγορίας για την επόμενη σεζόν.

Αυτές θα προκύψουν ως εξής :

1. Σε περίπτωση που ΚΑΝΕΙΣ από τους Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και Νίκη Αγκαθιάς δεν υποβιβαστούν από τη Γ Εθνική, προβιβάζονται στη Β Ερασιτεχνική οι δύο ομάδες που κατετάγησαν τρίτες στους δύο ομίλους της Γ Ερασιτεχνικής αλλά και οι δύο που τερμάτισαν τέταρτες μετά τη λήξη των play off.

2. Σε περίπτωση που ένας εκ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων ή Νίκη Αγκαθιάς υποβιβαστούν, προβιβάζονται ΜΟΝΟ οι δύο ομάδες που τερμάτισες τρίτες στους δύο ομίλους της Γ Ερασιτεχνικής.

3. Σε περίπτωση που υποβιβαστούν και οι δύο ομάδες από τη Γ Εθνική, τότε προβιβάζεται ΜΟΝΟ η μία από τις δύο που τερμάτισαν τρίτες, δηλαδή αυτή που συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς μετά τη διαδικασία των play off.

Η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣ Ημαθίας ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected