Super League 1

60 χρόνια Α’ Εθνική, σαν σήμερα 21/9: Το 4-4 του Αλκαζάρ, το “διπλό” του Ιωνικού στη Θεσσαλονίκη και η νίκη του ΠΑΣ επί του Ολυμπιακού

1993

Στο Αλκαζάρ διεξάγεται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του πρωταθλήματος, όπου και οι δύο ομάδες βρέθηκαν να προηγούνται με δύο γκολ η κάθε μια, αλλά ήλθαν ισόπαλες!

Είναι ένα συναρπαστικό 4-4 ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναθηναϊκό, όπου ο Δημήτρης Σαραβάκος πετυχαίνει το τελευταίο του χατ τρικ με τα πράσινα (8’ σουτ Τσουκάλης, 9’ σουτ Προβίδας, 62’ φάουλ Τσουκάλης, 63’ πέναλτι Στόικα – 32’ πέναλτι Σαραβάκος, 34’ σουτ Βαζέχα, 45’ σουτ Σαραβάκος, 57’ σουτ Σαραβάκος. Στο 80’ 2η κίτρινη Τζιότζιος της ΑΕΛ).

2004

Ο Ιωνικός δεν έχει νικήσει τον Άρη στη Θεσσαλονίκη σε 12 επισκέψεις, όμως η 13η θα είναι και η τυχερή του. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα και υποκύπτουν και αυτή τη φορά.

Η ομάδα του Πειραιά επικρατεί για πρώτη φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0 (6’ σουτ Γαβριλόπουλος, 90’ σουτ Μακόρ). Ο Άρης υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν.

2009

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά από τότε που πέτυχε ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο σε βάρος του!

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι και στο κατόπι του Παναθηναϊκού. Φάνηκε ότι θα πάρουν τη νίκη, όταν στο 80’ διαμόρφωσαν το 0-2 (24’ κεφαλιά Ζεβλάκοφ, 80’ σουτ Μήτρογλου), ωστόσο ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 (83’ σουτ Τζάνης, 90’ κεφαλιά Μπακαγιόκο).

2010

Η ΑΕΛ παίζει το τελευταίο παιχνίδι της στην ιστορία της Super League στο ιστορικό Αλκαζάρ. Υποδέχεται τον Πανιώνιο, αλλά γνωρίζει την ήττα με 1-0.

Ο Ανδρέας Σάμαρης γίνεται ο τελευταίος άνθρωπος που σκοράρει στο γήπεδο αυτό. Από τότε η ΑΕΛ αγωνίζεται στο AEL FC Arena όταν αγωνίζεται στη Super League. Το Αλκαζάρ το χρησιμοποίησε βέβαια και αργότερα, αλλά για το πρωτάθλημα της Football League.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected