Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Ολοκληρώθηκε ιδανικά το “γαλανόλευκο” 15ήμερο!

Σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων για τις Εθνικές Ομάδες το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα μέσα στον Νοέμβριο, οπότε πέντε αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα εισήλθαν σε αγωνιστική διαδικασία.

Σερί και υποσχέσεις

Η Εθνική Ανδρών κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τις υποχρεώσεις της στα European Qualifiers με δύο σερί νίκες επί της Αρμενίας και της Φινλανδίας και άφησε υποσχέσεις για τους προσεχείς αγώνες της, δεδομένων και των πολύ καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων τον προηγούμενο μήνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι τον Οκτώβριο κέρδισε δύο θέσεις στο FIFA Ranking – βελτίωση που αναμένεται να προκύψει και στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Αν στις δύο σερί νίκες της εναντίον της Αρμενίας και της Φινλανδίας προσθέσει κάποιος και την επικράτηση επί της Βοσνίας τον περασμένο μήνα, θα πρέπει να ανατρέξει τρία χρόνια για να βρει αντίστοιχο σερί νικών σε επίσημους αγώνες (Γιβραλτάρ, Κύπρος, Εσθονία).

Οι αγωνιστικές επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας είναι το ασφαλέστερο και αντικειμενικότερο κριτήριο για να καταστεί απολύτως αντιληπτή η θεαματική αλλαγή που προκάλεσε στην ομάδα ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος ήταν ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παικτών και την αφομοίωση των «θέλω» του μετά τις αναμετρήσεις στο Ερεβάν και στο ΟΑΚΑ.

Μας γέμισαν… Ελπίδες

Η 15η Νοεμβρίου ήταν μια χαρούμενη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς, εκτός από τη νίκη της “μεγάλης” Εθνικής στην Αρμενία, επιφύλασσε και τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Ελπίδων μέσα στο Εδιμβούργο επί της έως τότε πρωτοπόρου του ομίλου Σκοτίας κι έκανε περήφανο τον προπονητή της Γιάννη Γκούμα. Από τη στιγμή που κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής και πέρασε πρώτη, η U21 έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αήττητες Γυναίκες

Η Εθνική Γυναικών νίκησε εκτός έδρας το Μαυροβούνιο και εν συνεχεία αναδείχτηκε ισόπαλη με το ΕΪΡΕ, την ομάδα με την οποία, θεωρητικά, ανταγωνίζεται για τη δεύτερη θέση του 9ου ομίλου, η οποία οδηγεί είτε σε απευθείας πρόκριση είτε σε μπαράζ. Ο Αντώνης Πριόνας χαρακτήρισε κορυφαία αγωνιστική στιγμή το 1-1 με το ΕΪΡΕ και εξήγησε γιατί ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Πάλεψαν έως το τελευταίο λεπτό

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Νίκος Κεχαγιάς απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθειά τους στον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρότι δεν κατάφεραν να προκριθούν στην Elite Round. Θριάμβευσαν επί της Αλβανίας, είχαν ένα κακό εικοσάλεπτο που τους κόστισε την ήττα με την Ισλανδία και πάλεψαν στα ίσια το τρίτο παιχνίδι με τους ισχυρούς (και γηπεδούχους) Βέλγους, χάνοντας 1-0 με γκολ στις καθυστερησεις, όταν είχαν βγει μπροστά για να σκοράρουν και να περάσουν ως καλύτεροι τρίτοι.

Πρόκριση με απόλυτο νικών

Η Εθνική Παίδων νίκησε, κατά σειρά, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζαχστάν και την Γερμανία στον 9ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και προκρίθηκε πανηγυρικά στην αμέσως επόμενη, την Elite Round. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος εξήγησε ποια ήταν τα στοιχεία που έφεραν την επιτυχία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected