Κατηγορίες
Basket

Φινάλε πρώτου γύρου στο BCL

Μετά τη διακοπή της μιας εβδομάδας, συνεχίζεται στο επόμενο διήμερο η δράση στο Basketball Champions League με την 7η αγωνιστική.

Με αυτήν θα πέσει και η αυλαία του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων. Την αρχή θα κάνει αύριο (3/12, 19:00) το Περιστέρι υποδεχόμενο την τσέχικη Νίμπουρκ. Την Τετάρτη (4/12) ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν εκτός έδρας κόντρα στην Άνβιλ Βλότσλαβεκ (19:30) και τη Βόννη (21:00) αντίστοιχα.

Το Περιστέρι με ρεκόρ 3-3 στη διοργάνωση αφού ηττήθηκε στα τρία από τέσσερα τελευταία παιχνίδια του σε αυτήν, περιμένει τη Νίμπουρκ που είναι 2η στον 3ο όμιλο με ρεκόρ 5-1. Είναι το παιχνίδι στο οποίο θα κάνει και ευρωπαϊκό ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής των “κυανοκίτρινων” ο Νίκος Παπανικολόπουλος.

Στο πλευρό του βρίσκεται ως ασίσταντ της ομάδας ο Γιάννης Καλαμπόκης που δήλωσε σχετικά με τη Νίμπουρκ: “είναι μια ομάδα που φαίνεται πως έχει επιθετικό προσανατολισμό, διεκδικεί πολλές κατοχές και βασίζει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της στο τρανζίσιον και στις επιθέσεις στα πρώτα 6-8 δευτερόλεπτα” είπε και εξήγησε: “Αυτές εκφράζονται μέσω των περιφερειακών παικτών που τρέχουν ανοικτά στο γήπεδο και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για σουτ τριών πόντων. Σε αυτό , συμμετέχουν ακόμη και οι φόργουορντ και οι ψηλοί, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί στο να τρέξουν το γήπεδο και να τελειώσουν τις φάσεις στον αιφνιδιασμό”.

Παρά την εντός έδρας ήττα της από τη Ράστα Βέχτα πριν τη διακοπή, η ΑΕΚ είναι στην κορυφή του 2ου ομίλου, την οποία μοιράζεται με τους Γερμανούς αλλά και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ έχοντας από τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Η “Ένωση” θα αντιμετωπίσει στην Πολωνία την Άνβιλ που πριν τη διακοπή σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες με τις οποίες βρέθηκε στο 3-3. Στο ρόστερ της αντιπάλου της “Ένωσης” βρίσκεται ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις που πέρασε την περσινή σεζόν στην Basket League αγωνιζόμενος στον Ήφαιστο.

Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει αύριο στη Γερμανία για το ματς της Τετάρτης με τη Βόννη την οποία αντιμετώπισε και στο περσινό BCL. Ο Δικέφαλος με τις δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες του κόντρα σε Μπρίντιζι και Σαραγόσα βρέθηκε στο 2-4 αλλά παραμένει στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου του, την οποία μοιράζεται με τις Μπεσικτάς και Σομπατέλι. Αγωνιστικά τέθηκε υπό αμφισβήτηση η παρουσία του Γιάννη Χατζηνικόλα στην αποστολή που θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για τη Βόννη, αφού τραυματίστηκε στη σημερινή προπόνηση. Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-2 -μαζί με την Ντιζόν και τη Νεπτούνας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected