Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Υπερκάλυψε το σκορ του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε ο ΟΦΗ!

Η ήττα του ΟΦΗ στην Καβάλα με 2-0 έβαζε δύσκολα στους Κρητικούς ενόψει του σημερινού αγώνα.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου όμως αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα το ματς, πίεσαν από το πρώτο λεπτό και κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι “ασπρόμαυροι” παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με άκρως επιθετικό σχήμα και ήταν επόμενο να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά τους “Αργοναύτες”. Ο νεαρός τεχνικός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι τον Τσιλιανίδη σαν δεκάρι, ενώ ήταν φανερό πως η τοποθέτηση του Φερέιρα στα εξτρέμ, αποσκοπούσε στον “εμβολισμό” της αντίπαλης άμυνας.

Και τελικά δικαιώθηκε!

Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα στάθηκε άτυχη καθώς τραυματίστηκε στο ζέσταμα ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ο Δήμιζας.

Παρά την πίεση, ο ΑΟΚ άντεξε για 39 λεπτά, όταν ο ΟΦΗ “ξεκλείδωσε” την αντίπαλη άμυνα και άνοιξε το σκορ με τον Τσιλιανίδη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ για τους Κρητικούς και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό όταν ο Νέιρα σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Δήμιζα, που αιφνιδιάστηκε από την πορεία της.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους “κυανόλευκους”, πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 3-0 όταν ο Νέιρα και πάλι από πλεονεκτική θέση, διαμόρφωνε σκορ πρόκρισης για την ομάδα του.

Από το σημείο εκείνο, η Καβάλα προσπάθησε με τις αλλαγές του Παύλου Δερμιτζάκη να ρισκάρει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον ΟΦΗ να ολοκληρώνει την ανατροπή στο σκορ με τέρμα του Τσιλιανίδη στο 90ο λεπτό.

Συνθέσεις

ΟΦΗ : Γουάλι, Κοροβέσης, Μπράουν, Κουτρουμπής (82′ Σακόρ), Γιαννούλης (72′ Νάστος), Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φερέιρα (56′ Ντίνας), Φιγκεϊρέντο.

Καβάλα : Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλικ (60′ Παπαδόπουλος), Ορφανίδης (77′ Καθάριος), Μαϊδανός (56′ Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected