Super League 1

Πεντάρα της ΑΕΚ υπό το βλέμμα του Καρέρα! (photos)

Βελτιωμένη η ΑΕΚ και με τρελό… Ολιβέιρα, επικράτησε 5-0 του Πανιωνίου.

Ένα καλύτερο πρόσωπο έβγαλε η ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο, παρουσία και του νέου προπονητή Μάσιμο Καρέρα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 5-0. Ο πλέον ορεξάτος παίκτης της Ένωσης ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος κυνήγησε κάθε φάση και πέτυχε χατ τρικ, ενώ το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» πέτυχε ο Βέρντε. Στο 89’ ο Μάνταλος με ωραία ενέργεια και λίγη τύχη στην κόντρα του Ευαγγέλου, πέτυχε το 5-0. Ο Πανιώνιος παρά το βαρύ σκορ είχε καλή εικόνα και θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ.

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ από το ξεκίνημα, με τον Πανιώνιο να δείχνει πιο επικίνδυνος και να απειλεί με τον Αραμπούλι. Η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων με τον ιδιαίτερα κεφάτο Ολιβέιρα, ο οποίος στο 14’ σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και δεν μέτρησε. Στο 17’ όμως ο Πορτογάλος φορ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μασούρα και από πλάγια θέση πέτυχε το 1-0 με πολύ όμορφο τρόπο. Στο 28’ και πάλι ο Ολιβέιρα μπήκε στη φάση μετά από κόρνερ του Λιβάγια και πέτυχε το 2-0. Ο Πανιώνιος έψαχνε τις αντεπιθέσεις, αλλά το γεγονός ότι ο Αραμπούλι ένιωσε ενοχλήσεις και τελικά στο 44’ έγινε αλλαγή, μειώνοντας την επιθετικότητα της ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε, με τον Ολιβέιρα να ψάχνει το τρίτο γκολ. Στο 47’ το καλό σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαλέρμπ. Τα αμυντικά κενά όμως της ΑΕΚ προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος και ο Μπάρκας στο 49’ απέκρουσε το πλασέ του Παπανικολάου. Η Ένωση όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 61’ ο Ολιβέιρα κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ευαγγέλου. Ο Πορτογάλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 3-0. Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο γήπεδο και στο 77’ ο Βέρντε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 4-0. Στο 89’ η Ένωση έδωσε διαστάσεις στη νίκη της, καθώς ο Μάνταλος μετά από ωραία ντρίπλα, και κόντρα στον Ευαγγέλου, είδε τη μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα για το 5-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρστίτσιτς (76’ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Λιβάγια (72’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος, Βέρντε, Ολιβέιρα (79’ Γιακουμάκης).

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Μασούρας (73’ Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Οικονομίδης (60’ Εμμανουηλίδης), Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Άρσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι (44’ Τσιλούλης).

δείτε φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected