Κατηγορίες
Διάφορα

Σοκαριστικό! Βοσκός έμεινε 10 μήνες στη φυλακή για ηρωΐνη που ήταν τελικά…αλεύρι!

Εξωφρενική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν βοσκό από τα Σκόπια, που συνελήφθη, πέρυσι, στα σύνορα για διακίνηση ναρκωτικών και μπήκε στη φυλακή για 11 μήνες, παρότι αποδείχθηκε πολύ γρήγορα πως τα ναρκωτικά ήταν… αλεύρι!

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, η εξωφρενική ιστορία ξεκινάει τον περασμένο Γενάρη, όταν ο δύσμοιρος βοσκός πέρασε σε ελληνικό έδαφος, κρατώντας ένα πακέτο… αλεύρι και χωρίς διαβατήριο, κάτι, ωστόσο, που είναι συνηθισμένο για τους κατοίκους παραμεθόριων χωριών Ελλάδας και Σκοπίων.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς τον εντόπισαν λίγη ώρα μετά την είσοδό του, που θεωρήθηκε παράνομη, παρά το τοπικό εθιμικό πήγαινε-έλα, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του, λοιπόν, βρήκαν ένα πακέτο γεμάτο άσπρη σκόνη, που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τη χαρακτήρισαν «ύποπτη» και σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Δεν παρέλειψαν, ωστόσο, να στείλουν δείγμα 5,5 γραμμαρίων της ουσίας στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να δουν αν πρόκειται για κοκαΐνη, ηρωίνη ή… κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Εκεί, ο άνθρωπος αρνείται ότι είναι έμπορος ναρκωτικών, εξηγεί πως ένας συμπατριώτης του στη Στρώμνιτσα του έδωσε το πακέτο για να το παραδώσει σε έναν άλλον βοσκό στο ελληνικό χωριό Καβαλάρι, αλλά δεν πείθει ανακριτή και εισαγγελέα και προφυλακίζεται!

Στις 6 Μαρτίου 2019, με επίσημο έγγραφό του, το Χημείο ξεκαθαρίζει ότι η «ύποπτη» σκόνη δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά, αλλά είναι αλεύρι! Το έγγραφο διαβιβάζεται στις δικαστικές αρχές, μπαίνει στη δικογραφία, όμως η… τυφλή Θέμις αρνείται να το δει!

Αν και ο 38χρονος βοσκός από τα Σκόπια, που τότε δεν είχε δικηγόρο, κατέθεσε μόνος του αίτηση αποφυλάκισης, την οποία συνέταξε με τη βοήθεια συγκρατουμένων του στις φυλακές, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δεν την κάνει δεκτή. Μάλιστα, τον παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως έμπορο ναρκωτικών, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε στις 13 Μαΐου 2019, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά την κοινοποίηση της έκθεσης του Χημείου, την οποία κανένας δεν είδε!

«Ντροπή που τόσο καιρό δεν το πρόσεξε κανένας», είπε η εισαγγελέας της έδρας Δέσποινα Σιδηροπούλου την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που, μάλιστα, χρειάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, για να ελέγξει το έγγραφο και τελικά… να τον αθωώσει.

Βέβαια, αν και η κατηγορία για τα υποτιθέμενα ναρκωτικά κατέπεσε, ο 38χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος.

«Από την πρώτη στιγμή ο άνθρωπος έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά και ότι απλώς μετέφερε ένα πακέτο, κάνοντας μια εξυπηρέτηση. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσαν τα έγγραφα του Χημείου του Κράτους. Ωστόσο, παρέμεινε 11 μήνες στη φυλακή χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μόρφης Βασιλακέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 38χρονος εντολέας του αναμένεται να στραφεί εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας ηθική και οικονομική αποζημίωση με προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την άδικη παραμονή του στις φυλακές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected