Κατηγορίες
Basket

Σε κρίσιμη καμπή το BCL για τις ελληνικές ομάδες

Με τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί στο επόμενο διήμερο το Basketball Champions League. και με τις τρεις εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ σε αυτή τη διοργάνωση, να δίνουν σημαντικά παιχνίδια.

Την αρχή θα κάνει αύριο (17/12, 19:00) ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος τη Φάλκο Σομπατέλι σε ένα ματς-σταυροδρόμι για τη μετέπειτα πορεία του. Την Τετάρτη (18/12) το Περιστέρι θα αγωνιστεί στη Λετονία απέναντι στη Ρίγα (19:00) ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τη Χάποελ Ιερουσαλήμ σε παιχνίδι που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για την πρωτιά του 2ου ομίλου (21:30).

Με απολογισμό 3-5 ο ΠΑΟΚ είναι στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου, ωστόσο δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ δεδομένου ότι η απόσταση από την 1η θέση είναι δύο νίκες. Πολλά θα κριθούν από το αυριανό ματς για το οποίο δήλωσε σήμερα ο Κώστας Χαραλαμπίδης: “Η Σομπατέλι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή λειτουργία τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο που έχει καταφέρει να κερδίσει όλες τις ομάδες στην έδρα της και ότι διεκδικεί και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και τυπικοί στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Είναι μια ομάδα που ενώ φαινόταν στην αρχή ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες, έχει αποδείξει ότι αξίζει τον σεβασμό μας”.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος πρόσθεσε: “ Έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην έδρα της και μια νίκη θα μας δώσει ψυχολογία. Είναι μία ομάδα με αρχές, είναι οργανωμένη και δεν την υποτιμούμε επειδή έρχεται από την Ουγγαρία”.

Το Περιστέρι με τον αέρα της νίκης επί του Παναθηναϊκού στην  Basket League, θα αγωνιστεί την Τετάρτη στη Λετονία, θέλοντας να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Μπι Τζέι Μπλέικ είπε σχετικά: “Τεράστια νίκη για την ομάδα και για την πόλη, σίγουρα και για όλο τον οργανισμό! Μπορούμε να την χαρούμε, αλλά από σήμερα ξεκινάμε δουλειά για το επόμενο παιχνίδι που είναι ένα μακρινό εκτός έδρας. Έρχεται μια δύσκολη εβδομάδα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι”.

Απέναντι της η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θα έχει την ουραγού του ομίλου Ρίγα που μετράει μόνο μία νίκη σε οχτώ παιχνίδια και δεδομένου ότι αύριο θα αναμετρηθούν η Νίζνι, με την οποία ισοβαθμεί (5-3), με την Μπάμπεργκ που ακολουθεί στο 4-4, μπορεί να κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτήν την περίοδο με σερί νικών σε όλα τα μέτωπα. Στο BCL προέρχεται από δύο νίκες ωστόσο το ματς της Τετάρτης με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ, μπορεί να κρίνει για την πρωτιά αφού οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-2.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων στο πλαίσιο του Basketball Champions League με την ΑΕΚ να μετράει μία νίκη στις τρεις προηγούμενες. Ήταν στο περσινό ματς που έγινε στο Ισραήλ στο οποίο επικράτησε με 83-70.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected