Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Μεγάλο ματς στο Ηράκλειο, στο 1-1 ΟΦΗ και Παναθηναϊκός

Ένα πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη στο “Γεντί Κουλέ”, όπου ο Παναθηναϊκός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 84′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακέντα.

ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, με το τριφύλλι να βγάζει αντίδραση και παρά το γεγονός πως μέσα σε ένα τρίλεπτο έμεινε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, σε μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει το gentikoule.gr, το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Παναθηναϊκό να έχει έναν μονότονο τρόπο επίθεσης επιχειρώντας να πετάει την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Σωτηρίου. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ήταν σε τρομερή κατάσταση βγάζοντας κάθε σουτ που πήγαινε προς την εστία του.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μπουζούκη και τον Σωτηρίου να βγάζει το τετ α τετ. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ, στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε σε καλή μέρα τον Χουάν Νέιρα με αποτέλεσμα η μεσαία γραμμή να υπολειτουργεί παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Σακόρ που δέσποζε στον άξονα. Στο 42′ έγινε η φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Γιαννούλης βρήκε τον Φιγκεϊρέντο με βαθιά μπαλιά, ο Βραζιλιάνος σκόραρε με το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ παρότι φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση με τον διαιτητή VAR να αλλοιώνει το παιχνίδι με την απόφαση του.

ΟΦΗ και Παναθηναϊκός βγήκαν στο γήπεδο πιο ορεξάτοι με τους παίκτες του Δώνη να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να γίνονται απειλητικοί ενώ είχαν μεγάλη φάση για να κάνουν το 0-1 όταν ο Δώνης εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου.

Στο 64′ ο Σίμος έκανε την αλλαγή που έκρινε το παιχνίδι: Έβγαλε από το παιχνίδι τον αρνητικό Φερέιρα περνώντας στην θέση του τον Στάικο ανακατεύοντας πλήρως την τράπουλα μεσοεπιθετικά. Ο νεαρός μέσος πήγε δίπλα στον Σακόρ, ο Νέιρα ανέβηκε στην θέση “10” και ο Τσιλιανίδης πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο 67′ ήρθε το 1-0 μετά την συνεργασία των Στάικου, Τσιλιανίδη που έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Φιγκεϊρέντο με άπιαστο σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες στο 69ο λεπτό όταν ο Σένγκεφελντ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Από αυτό το σημείο και μετά ο ΟΦΗ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει την εστία του μέχρι το 84ο λεπτό.

Ο κορυφαίος του ΟΦΗ και μοιραίος, Νίκος Μαρινάκης έχασε την μπάλα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε την αντεπίθεση με τον Κουτρουμπή να ανατρέπει τον Μακέντα και τον Ευαγγέλου να δίνει το πέναλτι με τον Ιταλό να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 85′ με το σουτ του Στάικου να φεύγει μόλις άουτ και στο 88′ ο Κουρμπέλης πλασάρει άουτ.

Συνθέσεις

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (90’+1’ Ντίνας), Τσιλιανίδης, Φερέιρα (65’ Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος), Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected