Κατηγορίες
BET

Euroleague ως 5.80, Boxing Day ως… 9.40 από τον Νίκο Μποζιονέλο!

Σήμερα, 26 Δεκεμβρίου γιορτάζεται στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες περιοχές του κόσμου η Boxing Day, ήτοι η επομένη των Χριστουγέννων. Αν και αργία, τα πρωταθλήματα Αγγλίας και Σκωτίας έχουν κάθε χρόνο πλήρη αγωνιστική δράση, διατηρώντας την παράδοση. Είναι γνωστό άλλωστε πως «παράδοση» και «Αγγλία» είναι δύο λέξεις… ταυτόσημες. Είναι μια χώρα που λατρεύει (και ζει) το χθες. Τις παραδόσεις. Το παρελθόν. Τους νόμους και τις δοξασίες και τις αντιλήψεις παρελθόντων καιρών. Γι’ αυτό, άλλωστε, πέραν του οικονομικού ζητήματος, κρατάνε ακόμα τη Βασίλισσά στον θώκο (παρ’ ό,τι έχουν Κοινοβούλιο, όπως σχεδόν όλος ο κόσμος). Εξ ου και τιμούν με κάθε επισημότητα όλων των ειδών τις παλαιές γιορτές και παραδόσεις τους  και παράλληλα την εισαγωγή νέων, καινοτόμων ιδεών στα συστήματά τους Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η επιμονή στη χρησιμοποίηση της λίρας (αντί του ευρώ).

Στα παραδείγματα και η Boxing Day, μία αργία που εορτάζεται συνήθως με την οικογένεια να μένει σπίτι συγκεντρωμένη, όπως συμβαίνει και τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά, αποτελεί επέκταση των Χριστουγέννων και ο λόγος ύπαρξης αυτής της γιορτής χάνεται στα βάθη των αιώνων στη Βρετανία.

Στις 26 Δεκεμβρίου 1963 δε, στην αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος σημειώθηκαν 66 γκολ! Στο ματς με τη μικρότερη παραγωγικότητα σημειώθηκαν δύο γκολ (Λέστερ – Εβερτον 2-0), ενώ σε αυτό με τη μεγαλύτερη έντεκα (Φούλαμ-Ιπσουιτς 10-1). Και… γ@μώ της ημέρες ήταν, η Λιβερπουλάρα έριχνε 6άρα και η Γιουνάιτεντ έτρωγε 6άρα ενώ δεν υπήρχε Σίτι.

Επί των σημερινών, 48-21-8 η συνολική παράδοση για Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ στο Μάντσεστερ, μόλις δύο διπλά από το 1972, το τελευταίο τον Δεκέμβρη του ’13, 1-0 με τέρμα του Καμπάιγ με τεχνικό, τότε, τον Αλαν Πάρντιου και τη Νιούκαστλ να έχει άλλους τέσσερις Γάλλους στην ενδεκάδα (Ντεμπουσί, Σισοκό, Ρεμίν και Γκουφράν).

Οκτώ σερί νίκες, μόλις μια ήττα στα τελευταία 56 και αήττητο 34 αγώνων (29-5-0) «τρέχει» η Λίβερπουλ, σερί που κρατά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ήτοι από το 2-1 από τη Σίτι στις 3 Ιανουαρίου. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δοκιμάζεται απόψε στο Λέστερ με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ο οποίος… άγγιξε τον τίτλο με τη Λίβερπουλ την άνοιξη του ’14. Αλλά απέτυχε και στο πρώτο δύσκολο φετινό, στο 3-1 από τη Σίτι όπου έδειξε αρκετά υποδεέστερη στο γήπεδο.

 

Διάβασε το πλήρες άρθρο του Νίκου Μποζιονέλου και μάθε τα πάντα για το στοίχημα στο Foxbet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected