Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην ΑΕΚ ο Bogdan Criciotoiu!

Παίκτης της ΑΕΚ είναι με κάθε επισημότητα ο Ρουμάνος Μπόγκνταν Αντρέι Κριτσιοτόϊου καθώς πριν από λίγη ώρα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση.

Αγωνίζεται στη θέση του δεξιού ίντερ και διάρκεια του συμβολαίου του θα είναι μέχρι το καλοκαίρι. Στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς αγωνίστηκε στην Βουκουρέστι, κάτοχο του EHF Cup.

Αυτή θα είναι η δεύτερη μεταγραφή για την ΑΕΚ κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μετά τον Δημήτρη Μπαμπατζανίδη.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση του συλλόγου και οι πρώτες του δηλώσεις:

«Η διοίκηση της ΑΕΚ πιστή στην επένδυσή της σε όλα τα αθλήματα και ειδικά στο χάντμπολ, αποτελώντας τη μοναδική εκπρόσωπο της ελληνικής χειροσφαίρισης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Bogdan Criciοtoiu. Ο 29χρονος (13/03/1990) αθλητής ύψους 1,96 μ. αγωνίζεται στη θέση του δεξιού ίντερ και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας χάντμπολ. Ο Ρουμάνος άσσος βρέθηκε στα γραφεία της ΑΕΚ και υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Bogdan Criciotoiu ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Energia Lignitul Pandurii Targu-Jiu, με την οποία συμμετείχε για πρώτη φορά και στα ευρωπαϊκά σαλόνια του EHF το 2010-11, αποτελώντας το δεύτερο σκόρερ της ομάδας με 11 τέρματα στις διπλές αναμετρήσεις κόντρα στην Porto. Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, η εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ρουμανίας HCM Constanta, αποκτά τον Bogdan και μέχρι το καλοκαίρι του 2014 αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της. Με την HCM Constanta κατακτά 4 Πρωταθλήματα Ρουμανίας (2011, 2012, 2013, 2014), τα οποία με ισάριθμες κατακτήσεις Κυπελλων μετατρέπονται σε νταμπλ (2011, 2012, 2013, 2014), 1 Σούπερ Καπ Ρουμανίας (2013), αλλά και μία 4η θέση στο EHF της σεζόν 2013-14. Παράλληλα, αγωνίζεται στο Champions League τις σεζόν 2010-11, 2011-12, 2012-13, πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2014 για τη γερμανική Ludwigshafen.

Αγωνίζεται για ακόμα ένα χρόνο στη Γερμανία και το κορυφαίο Πρωτάθλημα του πλανήτη με τη φανέλα της ThSV Eisenach (2015-16), για να επιστρέψει στην Ρουμανία για λογαριασμό της Dinamo Bucuresti. Με την ομάδα της πρωτεύουσας, θα κατακτήσει ένα ακόμα Super Cup (2016) και θα αγωνιστεί εκ νέου στα σαλόνια του Champions League. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, μετακομίζει στη γερμανική HC Bergischer, που αγωνίζεται στην Bundesliga, αλλά θα υποβιβαστεί στην 2η Κατηγορία. Με τον Bogdan Criciotoiu να αποτελεί τον ηγέτη της, η HC Bergischer θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα της 2ης Κατηγορίας το 2018 και τη σεζόν 2018-19 θα τερματήσει στην 7η θέση, μία από τις κορυφαίες της ιστορίας της.

Το καλοκαίρι του 2019 θα πάρει μεταγραφή στην εν ενεργεία κάτοχο του EHF, CSM Bucuresti, αγωνιζόμενος για έξι μήνες και πλέον θα φοράει την “κιτρινόμαυρη” φανέλα.

Ακόμα, ο Bogdan Criciotoiu έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ρουμανίας, ενώ είναι διεθνής και με την ανδρική ομάδα με 42 συμμετοχές.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της “Ένωσης” υποδέχθηκε στα γραφεία του Συλλόγου ο Αθλητικός Διευθυντής του τμήματος, κ. Στάθης Παπαχαρτοφύλης, καλωσορίζοντας τον Bogdan Criciotoiu στην οικογένεια της ΑΕΚ.

Ο Bogdan Criciotoiu μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ, δήλωσε στο aek.gr: “Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Μου παρουσίασαν το πλάνο της ομάδας και με τον τρόπο τους μου έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πλέον ανήκω σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ανατολικής Ευρώπης. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με παράδοση στο χάντμπολ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Ήρθα στην ΑΕΚ με σκοπό να μη χάσω κανένα παιχνίδι. Δε μου αρέσει να χάνω και θα τα δώσω όλα τόσο αγωνιστικά, όσο και με το χαρακτήρα μου, για να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου να κατακτήσει τους στόχους της“.

Bogdan, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected