Κατηγορίες
Super League 1

Κέρδισε τη Ξάνθη ο Άρης, μόνος πέμπτος στη βαθμολογία (photos)

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκάμα ο Άρης λύγισε ξανά την Ξάνθη και επικράτησε 1-0 στο «Βικελίδης».

Ο Άρης επικράτησε της Ξάνθης για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς στη φετινή σεζόν – δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ επιβλήθηκε 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στα Πηγάδια, στο ντεμπούτο τότε του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο των “κίτρινων”. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε μόνη της στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, στη μάχη για μια θέση στα Play Off.

Εν τη απουσία του Μπράουν Ιντέγε, ο Ένινγκ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Ντάνιελ Μαντσίνι πίσω από τον Ντάνιελ Λάρσον, με τους Μπρούνο Γκάμα και Γιάννη Φετφατζίδη στις πτέρυγες. Με 4-4-1-1 ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι και τον Ματίας Κάστρο πίσω από τον Ζορντάν Φοσέ, δείχνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι.

Υποτονικό ξεκίνημα από τις δύο ομάδες, με την κεφαλιά του Λίντσεϊ Ρόουζ στο 13′ να μην ανησυχεί. Οι “κίτρινοι” άρχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 26′ το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάρλος Αμπαντ ενώ στο 35′ το πλασέ του Μαντσίνι δεν είχε δύναμη. Στο επόμενο λεπτό, ο Χουλιάν Κουέστα λίγο έλειψε να… παγώσει το «Κλεάνθης Βικελίδης» όταν έκανε κακό υπολογισμό, ωστόσο πρόλαβε την τελευταία στιγμή την μπάλα! Μια κεφαλιά του Γιώργου Δεληζήση κι ένα άστοχο σουτ του Κάστρο ήταν οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους.

Η ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Γκάμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μπορεί να μη βρήκε στόχο, ωστόσο έδειξε τις διαθέσεις του Άρη που στο 57′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λούκας Σάσα από τον Μπαξεβανίδη, έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Φετφατζίδη. Ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε στην εσχάτη των ποινών για το 1-0! Στο 68′ Μιχάλι Κόρχουτ και Ντιγκινί συνεργάστηκαν, με τελικό αποδέκτη τον Φετφατζίδη που σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αμπαντ.

Η Ξάνθη ήθελε αλλά δεν μπορούσε, οι γηπεδούχοι απέτυχαν να τελειώσουν τις δυο-τρεις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν ενώ ήταν και άτυχοι, με την κεφαλιά του Ντιγκινί στο 87′ να σταματά στο δεξί δοκάρι του Άμπαντ. Στο 88′, ωστόσο, ο Κουέστα πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, σε τρομερό σουτ του Μπαξεβανίδη, με το 1-0 να μένει ως το τέλος, αφού κι ο Ντιγκινί απέτυχε να νικήσει τον Άμπαντ στις καθυστερήσεις.

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (90’+2′ Μπα), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54′ Ντιγκινί), Λάρσον (85′ Μαρτίνες).

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (81′ Ντε Αμορίμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (62′ Στάρτζεον), Φοσέ (74′ Εντουάρντο), Κάστρο.

δείτε φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected