Κατηγορίες
Διάφορα

Βέροια : Δύο 16χρονοι βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν στην αστυνομία. Πως αντέδρασε ο ιδιοκτήτης

Ένα πορτοφόλι που περιείχε 450 ευρώ περίπου, τραπεζικές κάρτες και άλλα σημαντικά έγγραφα βρήκαν γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2020 δύο 16χρονα παιδιά, μία κοπέλα και ένα αγόρι, έξω από το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας, στην περιοχή του Προμηθέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, τα δύο παιδιά μόλις εντόπισαν το πορτοφόλι, χωρίς δεύτερη σκέψη, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και παρέδωσαν το πορτοφόλι, η οποία προφανώς και θα εντοπίσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) τον ιδιοκτήτη του.

Πρόκειται για ακόμη μία αξιέπαινη πράξη από μία μαθήτρια και έναν μαθητή 16 ετών, η οποία τιμά τόσο τους ίδιους, όσο και τους γονείς τους για την ανατροφή που τους έδωσαν και τους δασκάλους τους για την Παιδεία που τους προσέφεραν. Μια πράξη που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Πως αντέδρασε ο ιδιοκτήτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο κάτοχος του πορτοφολιού ταυτοποιήθηκε και του επιστράφηκε άθικτο και αυτός για να επαινέσει την πράξη των παιδιών τους έδωσε οικειοθελώς ένα σεβαστό ποσό (150 ευρώ).

“Ο ευρών αμειφθήσεται”, λέγανε παλιά σχετικές αγγελίες, αλλά η αμοιβή αυτών των δύο παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε ποσό! Αμοιβή είναι η ήσυχη συνείδηση και τα δεκάδες μπράβο που εισέπραξαν από όσους πληροφορήθηκαν για την πράξη τους, τόσο στον κοινωνικό τους κύκλο, όσο και μέσα από τα social media!

Άννα και Αστέριε, για ακόμη μία φορά πολλά – πολλά μπράβο!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected