Κατηγορίες
Αθλήματα

Το σήκωσαν στην Γκίζα Αστρεινίδης και Αντωνιάδης!

Ο Φίλιππος Αστρεινίδης και ο Φώτης Αντωνιάδης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF, που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Egyptian Shooting Club στην Αίγυπτο.

Στον σημερινό τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας του ITF World Tennis Tour Juniors, οι Αστρεινίδης και Αντωνιάδης κέρδισαν τους Αιγύπτιους Abd Elrahman Hassan και Youssef Sadek, No.1 στο ταμπλό, με 6-3, 6-2, ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή εβδομάδα τους στην Γκίζα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, το ελληνικό δίδυμο πέτυχε 5 νίκες συνολικά στο ταμπλό του διπλού, χάνοντας ένα μόλις σετ. Πρώτα απέκλεισε τους Αιγύπτιους Admen Bannis και Ziad Hemida, με 6-1, 6-0. Στη συνέχεια κέρδισε τους Γάλλους Thoomas Jouanneau και Joe Misrahi με 7-6 (2), 6-0, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε των Ισπανών Carlos Guerrero Alvarez και Pelayo Rodriguez, με 6-2, 3-6, 10-6. Στα ημιτελικά οι δυο Έλληνες παίκτες απέκλεισαν τους Αιγύπτιους Omar Ali και Ali Mounir, με 6-4, 6-2.

Τόσο για τον 16χρονο Αστρεινίδη, όσο και για τον 17χρονο Αντωνιάδη, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε διοργάνωση της ITF, σε μονά ή διπλά. Ο Αστρεινίδης είχε αγωνιστεί άλλες δυο φορές σε τελικό, στο Ioannina Cup των Ιωαννίνων, το 2018 με παρτενέρ τον Ντάνιελ Τριανταφύλλου και το 2019 μαζί με τον Χάρη Φούζα.

Αστρεινίδης - Αντωνιάδης