Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση στα προημιτελικά για την ΑΕΚ. Τα ζευγάρια των “8”

Με τον Σέρχιο Αραούχο να έχει την τιμητική του και να αποθεώνεται από τον κόσμο πριν καν έρθει στην Αθήνα, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα «καθάρισαν» ουσιαστικά την πρόκριση από το ημίχρονο με τα γκολ των Μάνταλου (14’) και Αλμπάνη (17’) και στο δεύτερο μέρος έκαναν απλώς… συντήρηση του υπέρ τους σκορ, έχοντας σωστή αμυντική λειτουργία απέναντι σε έναν ακίνδυνο επιθετικά Αστέρα. Μοναδική ατυχία για τους κιτρινόμαυρους ο σοβαρός τραυματισμός του Παουλίνιο στον αγκώνα.

Το ματς ξεκίνησε δίχως ρυθμό, με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά, αλλά χωρίς να δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή του Αστέρα. Ο Καρέρα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 12’ όταν ο Παουλίνιο τραυματίστηκε στον αγκώνα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Χαουρέγκι, σφαδάζοντας από τον πόνο στο έδαφος. Μάλιστα, ο Πορτογάλος μπακ μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιατρικό Κέντρο για εξετάσεις, με φόβους για κάταγμα.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο (12’ Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (93’ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (70’ Γιακουμάκης), Αλμπάνης, Λιβάια

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (58’ Ριέρα), Μπελόκ (58’ Κρέσπι), Χαουρέγκι (66’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

Tα ζευγάρια των προημιτελικών

Τρίτη 4/2
Λαμία-Ολυμπιακός (18:00)

Τετάρτη 5/2
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (21.30)

Πέμπτη 6/2
Άρης-Ατρόμητος (19.00)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ (αναμένεται να οριστεί)

*Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν το διήμερο 12-13/2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected