Κατηγορίες
Διάφορα

Tο προσωπικό μου σύμπαν! (της Αγάπης-Ελπίδας Αποστολοπούλου)

Γράφει η Αγάπη-Ελπίδα Αποστολοπούλου, omorfizoi.gr

Ο κάθε άνθρωπος είναι και ένα σύμπαν.

Οήλιος είναι ο εαυτός μας και θα έπρεπε πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος. Τριγύρω μας υπάρχουν θέσεις, όπου τοποθετούνται διαφορετικά άτομα και καταστάσεις στην ζωή μας, όπου μπορούμε να τους φανταστούμε σαν διαφορετικούς πλανήτες.

Οι πιο συνηθισμένες θέσεις γύρω από τον ήλιο είναι:

  • Η θέση της οικογένειας
  • Η θέση της σχέσης
  • Η θέση της εργασίας μας
  • Η θέση των φίλων
  • Η θέση των παιδιών μας, αν υπάρχουν, ή των δημιουργιών μας γενικότερα
  • Η θέση των χόμπι
  • Η θέση των κατοικίδιων ζώων

Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε την ανάλογη ενέργεια και χρόνο σε κάθε πλανήτη που αντιστοιχεί στις παραπάνω θέσεις.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν χάνουμε το κέντρο μας και τοποθετούμε κάποιον από αυτούς τους πλανήτες στη θέση του ήλιου, στη θέση δηλαδή όπου μόνο εμείς θα πρέπει να είμαστε.

Για παράδειγμα, αν βρίσκομαι σε μία σχέση, η οποία μου απορροφά πολύ χρόνο και ενέργεια, τότε τοποθετώ την σχέση στο κέντρο, χάνω την ισορροπία μου και δεν έχω ενέργεια για να αφιερώσω στους άλλους τομείς της ζωής μου.

Βέβαια υπάρχουν φορές στη ζωή, όπου είναι απαραίτητο να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια μόνο σε ένα τομέα, όπως στην περίπτωση μίας μητέρας που χρειάζεται να δώσει χρόνο και ενέργεια στο νεογέννητο μωρό της. Αν όμως η μητέρα αυτή, όταν έρθει η ώρα να αποσυνδεθεί από το παιδί και σιγά σιγά να επιστρέψει στο κέντρο της, δεν το κάνει, τότε θα δημιουργήσει σχέση εξάρτησης με το παιδί, η οποία δεν βοηθάει κανέναν από τους δύο.

Τι επηρεάζει, όμως, το πως λειτουργεί ο γαλαξίας μας;

Όλα ξεκινάνε από το εσωτερικό μας παιδί και από τις ανάγκες που έχει και χρειάζεται να καλύψει. Αν έχουμε ένα εσωτερικό παιδί που έχει ζήσει στιγμές φτώχειας, τότε ο ενήλικας πολύ πιθανόν να βάλει στο κέντρο τον πλανήτη της εργασίας, έτσι ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις.

Αν το εσωτερικό παιδί δεν έχει κόψει τους λώρους με την βιολογική οικογένεια, τότε αντίστοιχα θα βάλει στο κέντρο την οικογένεια και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει καν χώρος για την δημιουργία καινούργιας οικογένειας.

Στην διάλεξη Έρωτας ή αγάπη (Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου) θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι συμβαίνει στην περίπτωση που τοποθετούμε τον πλανήτη της σχέσης στο κέντρο του γαλαξία μας. Για ποιους λόγους το κάνουμε και ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της δυσαρμονίας.

Θα καταλάβουμε γιατί ερωτευόμαστε άτομα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πως αν ρίξουμε φως σε αυτά, θα επιστρέψουμε στο κέντρο μας και θα βοηθήσουμε τον ήλιο μας να λάμψει ακόμα περισσότερο!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected