Αθλήματα

Ο Τεντόγλου νικητής και στην Οστράβα, καλές παρουσίες από Πεσιρίδου και Βασιλείου

Τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν πραγματοποίησε σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου και τον συνδύασε με ένα μεγάλο άλμα.

Όπως και στο Μπόχουμ έτσι και στην Οστράβα, ο πρωταθλητής μας κατάφερε να βρει το άλμα πάνω από τα 8,00 μ. και να δείξει πως πλέον αυτές οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από ρουτίνα για εκείνον.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ήταν νικητής στο μήκος με 8,04 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια – ρεκόρ διοργάνωσης- , σε έναν αγώνα, που ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα, συνέχισε με 7,76 μ. και 7,79 μ. και έκλεισε στα 7,68 μέτρα. Ο Τεντόγλου θα συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν, που πλέον αποσκοπούν στο να προετοιμαστεί για τους αγώνες του ανοιχτού, ύστερα από την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού. Σε κάθε περίπτωση ο 22χρονος νικητής πέρυσι στην Γλασκώβη θέλει πριν φύγει η χειμερινή σεζόν να έχει «γράψει» μια επίδοση κοντά – γιατί όχι και καλύτερη – από το ατομικό του 8,38 μέτρα. Δεύτερος στον σημερινό αγώνα ήταν ο Βλάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) με 7,77 μ. και τρίτος ο Νταν Μπράμπλε (Μ. Βρετανία) με 7,74 μέτρα. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τη σεζόν την Παρασκευή στο Μπόχουμ με 8,07 μέτρα.

Καλές παρουσίες από Πεσιρίδου και Βασιλείου

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μ. εμπ. στη διάρκεια του μίτινγκ κλειστού στην Οστράβα. Η 28χρονη τερμάτισε δεύτερη σε 8.22, επίδοση καλύτερη από το 8.31, της Κυριακής.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου παρότι έφυγε σχετικά αργά στην εκκίνηση, ήταν βελτιωμένη σε σχέση με την κούρσα του Έρφουρτ, ωστόσο έδειξε πως χρειάζεται ακόμη κούρσες για να βρει τον ρυθμό που θα της επιτρέψει να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από το ατομικό της ρεκόρ. Η 24χρονη Στανισλάβα Σκβάρκοβα (Σλοβακία) ήταν νικήτρια με 8.09 και νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτη πίσω από την Ελληνίδα τερμάτισε η Ρομέρο Τζένεσις (Βενεζουέλα) με 8.25 και εθνικό ρεκόρ. Η Πεσιρίδου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Ομπόν της Γαλλίας στις 17 του τρέχοντος μηνός.

Την τρίτη διαδοχική της κούρσα στα 400 μ. έκανε σήμερα στην Οστράβα η Ειρήνη Βασιλείου. Η πρωταθλήτρια της παρατεταμένης ταχύτητας κατέλαβε την τρίτη θέση με 53.32, επίδοση πολύ κοντά στο 53.24, που είναι το ατομικό της ρεκόρ από την περασμένη εβδομάδα.

Η κούρσα πήγε γρήγορα με την Τσέχα Λάντα Βόντροβα (Τσεχία) να επικρατεί με 52.25 και την Πατρίτσιο Βίσκιβιτς (Πολωνία) να είναι δεύτερη με 52.65. Η Βασιλείου, η οποία συνεχίσει τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν, θα επιστρέψει στη Βιέννη για τη συνέχει της προετοιμασίας της και να έρθει στην Ελλάδα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ.