Κατηγορίες
Αθλήματα

Ξεκίνησε με νίκη η Ελλάδα στο Fed Cup

Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Ελλάδα στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, καθώς επικράτησε της διοργανώτριας Εσθονίας με 2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Στο διπλό, που έκρινε τη νικήτρια ομάδα του tie, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισαν τις Anett Kontaveit και Elena Malygina με 6-3, 4-6, 6-2, για να πάρουν την πολύ σημαντική και πολύ μεγάλη αυτή νίκη της Ελλάδας επί της Εσθονίας, με 2-1.

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η δύσκολη επικράτηση της Γραμματικοπούλου επί της Malygina – σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-5 στο 3ο σετ και έσβησε 2 match point – καθώς και η νίκη της Kontaveit επί της Παπαμιχαήλ, που κοίταξε για 1,5 σετ στα μάτια το Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά τελικά δεν έφτασε στη μεγάλη υπέρβαση.

ΕΣΘΟΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 1-2
Tallink Tennis Center, Ταλίν, Εσθονία (hard, indoor)
Elena Malygina – Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου 4-6, 6-4, 6-7 (8)
Anett Kontaveit – Δέσποινα Παπαμιχαήλ 3-6, 6-3, 6-0
Kontaveit/Malygina – Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ 3-6, 6-4, 2-6

Χάρη σε αυτή τη νίκη, η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα για να περάσει στην επόμενη φάση του τουρνουά, όπου θα πάνε οι πρώτες δυο ομάδες απ’ αυτόν τον όμιλο. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η πολύ δυνατή Ιταλία κέρδισε την Αυστρία με 3-0.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο την Αυστρία και αν κερδίσει και αυτό το tie, μπορεί υπό προϋποθέσεις να προκριθεί και μαθηματικά στις “4” καλύτερες ομάδες, που θα διεκδικήσουν τις 2 θέσεις για τα πλέι οφ ανόδου.

Pool B:

1) ΙΤΑΛΙΑ 1-0 (3-0)
2) ΕΛΛΑΔΑ 1-0 (2-1)
3) ΕΣΘΟΝΙΑ 0-1 (1-2)
4) ΑΥΣΤΡΙΑ 0-1 (0-3)

*με στοιχεία από το tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected