Κατηγορίες
Αθλήματα

Τεράστια νίκη και ημιτελικά η Σάκκαρη! (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε πίσω με σετ και με break, ανέτρεψε όμως την κατάσταση και άφησε εκτός την κορυφαία του ταμπλό, Belinda Bencic, για να πετύχει τη σημαντικότερη νίκη της στο 2020 και να προκριθεί στα ημιτελικά του St. Petersburg Ladies’ Trophy.

Για 2η φορά στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά βρήκε ξανά τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Αυτή τη φορά ήταν απέναντι στην κορυφαία παίκτρια του ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, Belinda Bencic, της οποίας επικράτησε με 2-6, 6-4, 6-3.

Όπως αναφέρει το tennisnews, προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό στη φετινή χρονιά και συνολικά προκρίθηκε σε ημιτελικό WTA διοργάνωσης για 8η φορά στην καριέρα της. Αυτή ήταν επίσης η σημαντικότερη φετινή νίκη της ως τώρα, 3η απέναντι σε Top 5 παίκτρια στην καριέρα της και 8η απέναντι σε Top 10 παίκτρια.

Όπως και στον αγώνα της πρεμιέρας της με τη Vitalia Diatchenko, η Μαρία βρέθηκε πίσω με σετ και με break, στο 2-6, 1-2. Δεν έκανε καλό ξεκίνημα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, τα ποσοστά της από τη γραμμή του σερβίς ήταν αρκετά χαμηλά και αυτό αξιοποιήθηκε από την Bencic, που κέρδισε τους 15 από τους 17 πόντους στα πρώτα της σερβίς, έσβησε και τα 2 break point που αντιμετώπισε στο 1ο σετ και “έσπασε” το σερβίς της Μαρίας στο 1o (1-0) και στο 5ο game (4-1).

Η Σάκκαρη συνέχισε να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες από τη γραμμή του σερβίς στο 2ο σετ. Στο 1ο game χρειάστηκε να σβήσει ένα break point για να υπερασπιστεί το σερβίς της και στο 3ο game υπέστη ένα ακόμα break, για να μείνει πίσω με 1-2.

Το επόμενο game ήταν πολύ σημαντικό για τη Μαρία, που κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, απαντώντας άμεσα στο break που δέχτηκε. Έκανε για πρώτη φορά break στο ματς, αξιοποιώντας την 4η ευκαιρία που είχε, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και αργότερα να περάσει και μπροστά με 3-2 χάρη στο σερβίς της.

Ανέβηκε αρκετά μετά απ’ αυτό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σε αντίθεση με την Ελβετίδα, που έκανε πιο εύκολα λάθη και η πίεση πια στο μέρος της ήταν αισθητή. Δεν αξιοποιήσε το επόμενο break point της η Σάκκαρη στο 6ο game (2-3, 40-A), αλλά έκανε τελικά το break στο πολύ κρίσιμο 10ο game, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4 και να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι.

Στο αποφασιστικό σετ η Bencic μπήκε δυνατά και βρέθηκε μπροστά με 1-0, 40-15, αλλά η Σάκκαρη για μια ακόμα φορά δεν παρέδωσε τα όπλα και έκανε την Ελβετίδα να δουλέψει πολύ σκληρά για να κερδίσει έναν πόντο. Πρώτα έμεινε στο game και μετά έκανε και break back η Μαρία, για να ισοφαρίσει σε 1-1 και πολύ γρήγορα να σβήσει αυτό το προβάδισμα που είχε αποκτήσει η Bencic στο σετ.

Από εκεί και πέρα, έδειχνε ξανά να πατάει καλύτερα στο γήπεδο η Μαρία, που ήταν πολύ επιθετική, δεν απειλήθηκε σε άλλο service game στο ματς και “έσπασε” το σερβίς της Bencic στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3.

Στο 9ο game χρειάστηκε 3 match point η Ελληνίδα, με την Bencic μάλιστα να σώζει το ένα απ’ αυτά με πάρα πολύ εντυπωσιακές άμυνες, αλλά κατάφερε να “σφραγίσει” αυτή τη μεγάλη πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά στο court.

Η Μαρία χρειάζεται μόλις μια νίκη για να ισοφαρίσει τον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της, που ήταν το Premier του Σαν Χοσέ το καλοκαίρι του 2018, αλλά και να προκριθεί στον 3ο τελικό της καριέρας της, καθώς θυμίζουμε είχε παίξει και στον τελικό του Ραμπάτ τον περσινό Μάιο, κατακτώντας τον τίτλο.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για την ημιτελική φάση της indoor διοργάνωσης της Αγίας Πετρούπολης την Elena Rybakina, που με παρόμοιο τρόπο προκρίθηκε στα ημιτελικά, καθώς ήταν πίσω με 6-7 (5), 1-3 από την Oceane Dodin, την οποία τελικά κέρδισε με 6-7 (5), 7-5, 6-2.

Ο αγώνας θα έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς η Μαρία, η οποία βρίσκεται στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Rybakina για να εξασφαλίσει την είσοδό της στο Top 20, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected