Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το απόλυτο σοκ για τη Μάντσεστερ Σίτι! Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από το Champions League και ακολουθεί αφαίρεση βαθμών!

«Βόμβα» έριξε η UEFA στη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς της επέβαλε ποινή αποκλεισμού από το Champions League για τις δύο επόμενες σεζόν!

Επιπλέον οι «πολίτες» καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.

Από την πλευρά της η Σίτι αντέδρασε άμεσα, αφού λίγα λεπτά μετά την επιβολή της τιμωρίας, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει έφεση στο CAS.

Όπως αναφέρει το Sportime, η αγγλική ομάδα τιμωρήθηκε για σοβαρή παραπλάνηση του διοικητικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφορικά με τους κανόνες του FFP.

Ετσι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχο, καθώς διαπιστώθηκε πως έχει διογκώσει ψευδώς τα έσοδα χορηγιών, όταν υπέβαλε τον φάκελο στο πλαίσιο συμμόρφωσης του Financial Fair Play.

Ο αποκλεισμός πρόκειται να εφαρμοστεί από το καλοκαίρι του 2020, συνεπώς οι πρωταθλητές Αγγλίας θα μείνουν εκτός Champions League για τις δύο επόμενες σεζόν 2020-2021 και 2021-2022.

Η ανακοίνωση της UEFA :

«Η νομική υπηρεσία αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της Uefa Financial Fair Play, παρουσιάζοντας παραπάνω έσοδα από χορηγίες και τους λογαριασμούς της στην ενημέρωση που παρείχε στην UEFA την περίοδο από το 2012 έως το 2016.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι καθότι παραβίαζε τους κανονισμούς, δεν συνεργάστηκε στο πλαίσιο της έρευνας»,

Το θέμα κινήθηκε από το περιοδικό Der Spiegel
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όλο θέμα «ξέσπασε» μετά από έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, τον Νοέμβριο του 2018, με ντοκουμέντα έγγραφα και μέιλ.

Μεταξύ άλλων, από τα ντοκουμέντα αυτά αποδείχθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ, είχε χρηματοδοτήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι την τεράστια ετήσια χορηγία του τμήματος (ύψους 80 εκατ. ευρώ ), του γηπέδου και των Ακαδημιών από την αεροπορική εταιρεία της χώρας του, την Etihad. Συνεπώς δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον ζάπλουτο επιχειρηματία.

Επίσης τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την Etihad, και όλο το υπόλοιπο ποσό αποτελούσε χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ, «ABU DHABI UNITED GROUP».

Μάντσεστερ Σίτι: «Προδιαγεγραμμένη απόφαση»
Στην ανακοίνωσή της η ομάδα κάνει λόγο για για προδιατεθειμένη απόφαση της UEFA και τονίζουν ότι θα καταφύγουν στο CAS.

«Η Μάνστεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη από τη σημερινή ανακοίνωση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της UEFA. Ο Σύλλογος πάντα περίμενε ότι η τελευταία ανάγκη θα ήταν η αναζήτηση ενός ανεξάρτητου σώματους και μιας διαδικασίας που θα εξετάσει αμερόληπτα το περιεκτικά και αδιάσειστα στοιχεία της θέσης του.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Επικεφαλής Ερευνών της UEFA είχε δημόσια προέβλεψε το αποτέλεσμα και τις κυρώσεις που ήθελε να επιβληθούν στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα. Η επακόλουθη προβληματική και διαρκής διαρροή της διαδικασίας της UEFA που επέβλεψε ο ίδιος σήμαινε ότι υπήρχαν λίγες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα που θα έφερνε.

Ο Σύλλογος έχει διαμαρτυρηθεί επίσημα στο Πειθαρχικό Όργανο της UEFA, διαμαρτυρία που έχει επικυρωθεί από το CAS. Με απλά λόγια, αυτή είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, εκτελέστηκε από την UEFA και κρίθηκε από την UEFA. Τώρα που τελείωσε αυτή η διαδικασία, ο Σύλλογος θα επιδιώξει μια αμερόληπτη απόφαση το συντομότερο δυνατόν και ως εκ τούτου θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες με το CAS».

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι

Έρχεται και μείωση βαθμών!

«Ντόμινο» εξελίξεων για τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά τον διετή αποκλεισμό από το Champions League και το πρόστιμο 30.000.000 εκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε η UEFA λόγω παραβίασης του FFP.

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, ποινή στους «πολίτες» προτίθεται να επιβάλλει και η Premier League και συγκεκριμένα αφαίρεση βαθμών!

Συγκεκριμένα οι μεγάλες και έγκυρες ιστοσελίδες του «Independent» και του «Sports Illustrated» σημειώνουν ότι η διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος προσανατολίζεται στο να αφαιρέσει βαθμούς από την ομάδα του Γκουαρντιόλα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Παράλληλα γράφτηκε ότι υπάρχει η πιθανότητα ακόμη και αποβολής της Σίτι από το πρωτάθλημα, με το ενδεχόμενο αυτό πάντως να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Τέλος υπενθυμίσουμε, πως η Μάντσεστερ Σίτι έχει ενημερώσει ότι θα ασκήσει έφεση στο CAS.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected