Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Έχασε μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση στον τελικό η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε και σημερα ένα πολύ καλό παιχνίδι στη Sibur Arena, έφτασε λίγους πόντους μακριά από την πρόκρισή της στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης, δεν έκλεισε όμως τον αγώνα στο 2ο σετ και το πλήρωσε, απέναντι στην επίσης εξαιρετική Elena Rybakina.

Η Σάκκαρη βρισκόταν σε θέση ισχύος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού του St. Petersburg Ladies’ Trophy, ομως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πρόκριση στο 2ο σετ και στο 3ο σετ “λύγισε” από την 20χρονη Rybakina, που πανηγύρισε τελευταία, παίρνοντας τη νίκη με 3-6, 7-5, 6-1.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Σάκκαρη, η οποία έκανε δυο μεγάλες ανατροπές για να φτάσει μέχρι εδώ, απέναντι στη Vitalia Diatchenko στον 1ο γύρο και στην Belinda Bencic στα προημιτελικά – σε μια από τις σημαντικότερες νίκες σε όλη την καριέρα της – ξεκίνησε πολύ δυνατά το σημερινό ματς και προηγήθηκε με σετ.

Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break νωρίς στο εναρκτήριο σετ, με το σκορ να γίνεται 2-2. Η Σάκκαρη στη συνέχεια όμως έκανε δυο ακόμα break, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), για να προηγηθεί αρκετά γρήγορα με 1-0 σετ.

Η Rybakina άνοιξε με break το 2ο σετ, στο οποίο βρέθηκε μπροστά με 2-0, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όμως έδειχνε και πάλι να πατάει καλύτερα στο court. Ισοφάρισε σε 3-3 στο 6ο game και κράτησε το σερβίς της στα δυo επόμενα service game της, για να βρεθεί μπροστά με 4-3 και με 5-4.

Ανάγκασε την Rybakina να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς, η τελευταία όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και με love service game ισοφάρισε σε 5-5. Στο επόμενο game η 20χρονη Καζάκα έκανε ακόμα ένα love game, για να φτάσει στο break χωρίς να χάσει πόντο και να πάρει ξανά τα ηνία σ’ αυτό το σετ. Στο 12ο game έσβησε και ένα break point, για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να στείλει τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

Εκεί έκανε ξανά break στο πρώτο game, αλλά αυτή τη φορά η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 1-1 με break back στο 2ο game. Στο 3ο game πάλεψε η Ελληνίδα και έσβησε 2 break point, αλλά η Rybakina έκανε τελικά το break και με το νέο της προβάδισμα με 2-1, “λύγισε” τη Σάκκαρη, που δεν κατάφερε να κερδίσει άλλο game στο ματς, καθώς δεν κατάφερε να διατηρηθεί στον ίδιο ρυθμό και στην ίδια απόδοση τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected