Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Sabalenka η Σάκκαρη (vids)

H Μαρία Σάκκαρη πάλεψε για περισσότερο από δυο ώρες σε μια γεμάτη αναμέτρηση, αλλά η Aryna Sabalenka πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Η Sabalenka επικράτησε της Σάκκαρη με 6-2, 4-6, 6-1 σε κάτι περισσότερο από δυο ώρες και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο της Premier διοργάνωσης του Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ήταν μια κλειστή αναμέτρηση με τις δυο παίκτριες να βρίσκονται αρκετά κοντά σε όλο το ματς. Παρά το τελικό αποτέλεσμα, η Sabalenka χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να κατακτήσει τόσο το πρώτο, όσο και το τρίτο σετ.

Η Λευκορωσίδα κέρδισε τους 12 από τους 13 πρώτους πόντους του αγώνα και προηγήθηκε γρήγορα με 3-0. Υπερασπίστηκε εύκολα το σερβίς της και στο 5ο game, για να κάνει το 4-1, όμως τα τρια επόμενα games ήταν γεμάτα και είχαν πολλές ισοπαλίες.

Η Sabalenka κατάφερε να πάρει τα 2 από τα 3 και να κατακτήσει το σετ με 6-2. Στο 6ο game χρειάστηκε 6 break point για να “σπάσει” ξανά το σερβίς της Μαρίας (5-1), στο 7ο game έχασε 3 set point και υπέστη break για το 5-2, ενώ στο 8ο game έκανε νέο break, έπειτα από 4 ισοπαλίες, για να κλείσει το σετ με 6-2.

Η Sabalenka έκανε πρώτη break και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1. Η Σάκκαρη, η οποία έκανε δυο μεγάλες ανατροπές την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, ισοφάρισε σε 3-3 και στο 9ο game έκανε κι άλλο break, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει με επιτυχία για το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Sabalenka μπορεί να κέρδισε τα 6 από τα 7 games, αλλά το σετ ήταν πολύ πιο κλειστό απ’ όσο φανέρωνε το τελικό αποτέλεσμα. Η Λευκορωσίδα έπρεπε να σβήσει break point τόσο στο 1ο, όσο και στο 3ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς της.

Προβλήματα αντιμετώπιζε και η Μαρία με το σερβίς της, σε αντίθεση με την αντίπαλή της όμως δεν έσβησε κανένα break point! Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά η Sabalenka βρέθηκε μπροστά με 5-0, έχοντας 2/2 σβησμένα break point και 2/2 αξιοποιημένα break point! Θα μπορούσε να κάνει και το bagel η Λευκορωσίδα, όμως η Μαρία έσβησε για 1η φορά σ’ αυτό το σετ break point και απέτρεψε το 0-6, για να κρατήσει το σερβίς της και να μειώσει σε 1-5. Η Sabalenka δεν πτοήθηκε και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-1, αξιοποιώντας το 2ο match point της.

Ήταν η 2η νίκη για τη Λευκορωσίδα, σε 3 αναμετρήσεις απέναντι στη Σάκκαρη (2-1). Πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των “16” του Dubai Tennis Championships, όπου θα αναμετρηθεί με την Elise Mertens. Η Βελγίδα είχε κερδίσει από χθες την Qiang Wang, με 6-3, 6-0.

Η Σάκκαρη, μετά από μια γεμάτη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη και χωρίς διακοπή έναν ακόμα δύσκολο αγώνα στο Ντουμπάι, θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει τις μπαταρίες της τις επόμενες ημέρες και να είναι ξεκούραστη για το δύσκολο τουρνουά της επόμενης εβδομάδας στη Ντόχα, όπου αναμένεται να αγωνιστούν οι περισσότερες παίκτριες από το Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected