Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023

Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) σήμερα, ημέρα ολοκλήρωσης της σχετικής προθεσμίας, ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου Κρήτης για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, πέρα από τη στενότατη συνεργασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, συνεισέφεραν αποφασιστικά Υπουργεία, φορείς του Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής της Πόλης του Ηρακλείου, όπως τα Υπουργεία Πολιτισμού & Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η ΠΑΕ ΟΦΗ, που παραχωρεί τα προπονητήριά της κ.ά.

Για τη διοργάνωση των τελικών του UEFA Conference League 2022 και 2023 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας), τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας).

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 03 Δεκεμβρίου 2020.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Ε.Π.Ο., της Γ.Γ.Α., του Δήμου Ηρακλείου και τεχνοκράτες-εθελοντές από το Ηράκλειο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected