Κατηγορίες
Super League 2

Ανατροπή και επιστροφή στη δεύτερη θέση για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας, επέστρεψε στις νίκες και μείωσε προσωρινά την απόσταση από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υποδέχθηκε την προτελευταία Κέρκυρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης καθώς στη Ριζούπολη διεξάγονται εργασίες στον χλοοτάπητα του γηπέδου. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ ήθελαν να… σβήσουν τη βαριά ήττα από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα και τα κατάφεραν παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Με ανατροπή στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στις νίκες με 2-1, ανέβηκε ξανά στη 2η θέση και μείωσε προσωρινά την απόσταση από την κορυφή και τον ΠΑΣ (που αγωνίζεται τη Δευτέρα εκτός έδρας με τον Πλατανιά) στους τέσσερις βαθμούς.

Ο Απόλλων Σμύρνης αν και ήταν το φαβορί βρήκε δυσκολίες στην αρχή του πρώτου μέρος. Στο 19′ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μια καλή στιγμή με τον Βάρκα να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά τον Παγκράτη να κρατάει ανέπαφη την εστία του και στο 27′ οι Φαίακες στην πρώτη τους ουσιαστικά επίσκεψη μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Παναγιωτίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 0-1.

Η αντίδραση του Απόλλωνα ήρθε γρήγορα καθώς στο 34′ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Πατράλης σέντραρε από τα αριστερά και ο Μαρκόφσκι με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα οι παίκτες του Τεννέ έχασαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή, αλλά ο Πατράλης δεν μπόρεσε να πλασάρει σε τετ-α-τετ με τον Παγκράτη. Ένα λεπτό πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτασε ξανά κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Βιτλή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή της και τελικά έφτασε στην ανατροπή στο 63′ όταν ο Χουχούμης έπιασε ένα δυνατό μακρινό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα της Κέρκυρας, σημειώνοντας με αυτό το πολύ όμορφο γκολ το 2-1. Ο Απόλλων συνέχιζε να έχει την υπεροχή, ωστόσο η τελική προσπάθεια των παικτών του Τεννέ δεν ήταν καλή για ένα τρίτο τέρμα. Αυτό δεν ήρθε ποτέ, αλλά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κράτησε το προβάδισμα και πήρε τη νίκη, περιμένοντας πλέον το δευτεριάτικο παιχνίδι του πρωτοπόρου ΠΑΣ.

Συνθέσεις

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Κυριακίδης (47′ Ιωαννίδης), Βιτλής, Χουχούμης, Λαρέα, Φατιόν, Βάρκας (47′ Μπεντινέλι), Ιριτιέρ, Πατράλης, Κολ, Μαρκόφσκι (79’ Γκίνο)

Κέρκυρα (Κώστας Χριστοφοράκης): Παγκράτης, Βλάχος, Παναγιωτίδης, Γκίτσης, Ζερβόπουλος, Γεωργακόπουλος, Νασιμέντο, Μίσκου (84’ Μεσουρούνης), Σπίντζος, Ντε Βίντερ, Λεπενιώτης (66′ Καρακώστας)

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected