Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Αποθέωση επιθετικού ποδοσφαίρου και 3-0 η ΑΕΚ! (photos)

Μόλις ένα μισάωρο χρειάστηκε η ΑΕΚ να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ, με τον Βέρντε να είναι δικαίως “man of the match”. Αποβλήθηκε ο Λιβάγια στις καθυστερήσεις.

Εκρηκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ, επικρατώντας 3-0, αν και θα μπορούσε ο δείκτης του σκορ να είναι μεγαλύτερος. Η Ένωση ξεκίνησε με πολύ όρεξη και πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Μάνταλο και Βέρντε. Ο Ιταλός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 29’ για το 3-0, ενώ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες. Ο ΟΦΗ δεν απείλησε ιδιαίτερα, με τον Σωτηρίου να επεμβαίνει καθοριστικά σε πολλές φάσεις.

Η ήττα αυτή δεν έθεσε τον ΟΦΗ εκτός εξάδας, αν και νιώθει την ανάσα του Αστέρα Τρίπολης και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια ομάδα θα μπει στα πλέι οφ.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έχοντας δύο τελικές στο πρώτο μόλις λεπτό! Ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Λιβάγια, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο αρχηγός της Ένωσης, με τον Ολιβέιρα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 5’ από σέντρα του Λιβάγια, ο Μάνταλος έπιασε πιο σωστά την κεφαλιά και πέτυχε το 1-0. Στο 8’ μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της ΑΕΚ, ο Βέρντε βρέθηκε στην περιοχή και ανάμεσα σε τρεις κατάφερε να σουτάρει και να πετύχει το 2-0.

Ο ΟΦΗ επιχείρησε να ανέβει, με την Ένωση να του παραχωρεί χώρο. Οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσιντώτα, με την ΑΕΚ να είναι… φωτιά στις αντεπιθέσεις. Στο 21’ ο Κρίστισιστς έβγαλε τον Βέρντε σε θέση βολής, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε το πλασέ του. Στο 29’ όμως ο Βέρντε έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ολιβέιρα, εκείνος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ιταλός «τσίμπησε» τη μπάλα για το 3-0. Το γκολ μέτρησε με… χρονοκαθυστέρηση, αφού ο Τάσης ενημερώθηκε από το VAR ότι δεν υπήρχε οφσάιντ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί στις αντεπιθέσεις, βρίσκοντας πολλούς χώρους ανοιχτούς στην άμυνα του ΟΦΗ. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα για να δημιουργήσει, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βαζ στο 48’ να εκτελεί το φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ ισοφάρισε μετά τα πρώτα λεπτά και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Μάνταλο στο 54’ και το 57’. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 62’ με ένα σουτ του Φιγκεϊρέδο, το οποίο μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Αν και οι Κρητικοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αυτή ήταν ανούσια, ενώ η ΑΕΚ έβγαινε σε αντεπιθέσεις και με εκφραστή τον Μάνταλο, έχανε ευκαιρίες να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, με τους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί, όταν έβρισκαν χώρους, ενώ ο ΟΦΗ ήταν ακίνδυνος. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Λιβάγια δέχτηκε εσκεμμένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, προκειμένου να λείψει μόνο στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (77’ Παουλίνιο), Οικονόμου, Λόπες, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος (81’ Σιμόες), Βέρντε, Λιβάγια, Ολιβέιρα (67’ Αραούχο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (85’ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (67’ Ναμπί), Ζοάο Βίκτορ, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Βαζ (67’ Νέιρα), Φιγκεϊρέδο.

δείτε φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected