Κατηγορίες
Super League 1

Προβάδισμα τίτλου ο Ολυμπιακός, 1-0 στην Τούμπα! (βαθμολογία)

Ένα πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής χάρη στο αυτογκόλ του Γιαννούλη στο 49ο λεπτό. Στους πέντε βαθμούς η διαφορά, που δίνει τον τίτλο του φαβορί στους “ερυθρολεύκους” ενόψει play off.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν έξυπνα, εγκλώβισαν τα ατού του ΠΑΟΚ και με τους Τσιμίκα και Βαλμπουενά σε πολύ καλή μέρα, πήραν μια πολύ σημαντική νίκη. Από την άλλη πλευρά, ο “δικέφαλος” είδε τα βασικά ατού να βρίσκονται εκτός κλίματος και μοιραία βρέθηκαν στο καναβάτσο και στο -5 από την κορυφή.

Ο  Φερέιρα έδωσε τα γάντια του βασικού στον Πασχαλάκη, ο οποίος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων, αντί του Ζίφκοβιτς.

Ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Γιαννούλη να βρίσκεται στο αριστερό και τους Ίνγκασον και Βαρέλα να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής πήρε θέση ο Μίσιτς με παρτενέρ τον Μαουρίσιο. Οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ ήταν στις πτέρυγες της επίθεσης, με τον Πέλκα να είναι πίσω από τον προωθημένο Σφιντέρσκι.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, ο οποίος είχε μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά –τους Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα.

Την τριπλέτα στα χαφ συνέθεταν οι Καμαρά, Γκιγέρμε και Μπουχαλάκης, ενώ στα πλάγια ήταν ο Βαλμπουενά και ο Ραντζέλοβιτς, με τον Ελ Αραμπί να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Με καθυστέρηση λίγων λεπτών ξεκίνησε το παιχνίδι, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Το πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους στην άμυνα του Ολυμπιακού, απειλώντας για πρώτη φορά στο 18′ με τον Πέλκα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Σφιντέρσκι και να καταλήγει πάνω από την εστία του Σα.

Οι γηπεδούχοι επιτίθεντο κυρίως από τα δεξιά, με τους Πειραιώτες όμως να είναι απολύτως προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, προσπαθώντας από τη μεριά τους να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Ραντζέλοβιτς.

Στο 24ο λεπτό ήταν η πρώτη φορά που ανησύχησε στο ματς ο Πασχαλάκης, ωστόσο το μακρινό σουτ του Τσιμίκα δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

O Oλυμπιακός έχοντας καταφέρει να κρατά χαμηλά το τέμπο του αγώνα, συνέχισε να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους, οι οποίοι δυσκολευόνταν να πατήσουν την περιοχή του Σα.

Οι Γκιγιέρμε και Καμαρά έκαναν εξαιρετικη εμφάνιση, δίνοντας μεγάλες μάχες στο κέντρο απέναντι στους μέσους του ΠΑΟΚ,  την ώρα που ο Ραντζέλοβιτς με την ενέργειά του και την ταχύτητά του δεν άφηνε τον Γιαννούλη να προωθείται και να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του.

Στο 35ο λεπτό ο Μίσιτς μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή των Πειραιωτών και σούταρε, βλέποντας όμως τον Σεμέδο να κάνει σωτήριο τάκλιν, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους η ομάδα του Μαρτίνς ανέβασε στροφές και έκανε αισθητή την επιθετική της παρουσία στο ματς. Μάλιστα στο 42ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το 0-1, όταν ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Αραμπί με πλασέ στην κίνηση από κοντά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Πασχαλάκη, πριν αυτή καταλήξει άουτ.

Mάλιστα ένα λεπτό αργότερα οι ερυθρόλευκοι απείλησαν εκ νέου, όταν από ο Τσιμίκας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να κοντράρει στον Ίνγκασον και να περνάει κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-1 προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε στην επίθεση προκειμένου να ισοφαρίσει, φτάνοντας τρία λεπτά αργότερα στο γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε.

Σε μία φάση διαρκείας ο Σβιντέρσκι έκανε από κοντά την προβολή, ο Σα απέκρουσε, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Βαρέλα να παίρνει το «ριμπάουντ», παραβιάζοντας με κοντινή προβολή την εστία του Ολυμπιακού.

Πάντως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, βλέποντας ο ίδιος το VAR, καθώς έδωσε οφσάιντ στην αρχή της φάσης (στον Βαρέλα που συμμετέχει στη φάση).

Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-1 προσπάθησε να αντιδράσει και βγήκε στην επίθεση προκειμένου να ισοφαρίσει, φτάνοντας τρία λεπτά αργότερα στο γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε.

Σε μία φάση διαρκείας ο Σβιντέρσκι έκανε από κοντά την προβολή, ο Σα απέκρουσε, αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Βαρέλα να παίρνει το «ριμπάουντ», παραβιάζοντας με κοντινή προβολή την εστία του Ολυμπιακού.

Πάντως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, βλέποντας ο ίδιος το VAR, καθώς έδωσε οφσάιντ στην αρχή της φάσης (στον Βαρέλα που συμμετέχει στη φάση).

Με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ ο Φερέιρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να περάσει και δεύτερο επιθετικό στο ματς, προκειμένου να βοηθήσει τους «ασπρόμαυρους» να φτάσουν στο 1-1.

Εντ τέλει στο 64ο λεπτό μπήκε στο ματς ο Άκπομ (αντί του Πέλκα), ο οποίος τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Σφιντέρφσκι για τον ΠΑΟΚ, ο σχηματικός πλέον αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2.

Από τη μεριά του ο Μαρτίνς στο 69′ φρέσκαρε τη γραμμή κρούσης του με τον Χασάν να παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί, ενώ στο 75′ ήταν σειρά του Ελ Καντουρί να περάσει στο ματς αντί του Μαουρίτσιο.

Με τους γηπεδούχους να έχουν βγει μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης οι Πειραιώτες βρήκαν περισσότερους ανοιχτούς χώρους και στο 70′ είχαν καλή ευκαιρία με το σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης.

Στο 82′ η κεφαλιά του Βαρέλα μετά από κόρνερ δεν ανησύχησε τον Σα, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίτσιο (75′ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός (82′ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64′ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί – Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (83′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69′ Χασάν)

Η βαθμολογία

    ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 25 19 6 0 51 9 42 63
2 ΠΑΟΚ 25 18 4 3 49 22 27 58
3 ΑΕΚ 25 15 5 5 41 21 20 50
4 Παναθηναϊκός 25 11 8 6 31 22 9 41
5 Άρης 25 8 10 7 37 30 7 34
6 ΟΦΗ 25 9 4 12 32 35 -3 31
7 Αστέρας Τρίπολης 25 8 6 11 33 34 -1 30
8 Ατρόμητος 25 8 5 12 29 35 -6 29
9 Ξάνθη 25 8 5 12 20 31 -11 29
10 ΑΕΛ 25 6 9 10 25 33 -8 27
11 Λαμία 25 5 12 8 19 30 -11 27
12 ΝΠΣ Βόλος 25 7 6 12 22 38 -16 27
13 Παναιτωλικός 25 3 8 14 20 40 -20 17
14 Πανιώνιος 25 4 4 17 15 44 -29 10
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected